El Ventós Mir denuncia el deteriorament i la falta de manteniment de l’escola

  0
  20151119_145433.jpg

  29/11/2017 – L'escola més antiga de Badalona continua esperant el projecte del nou edifici en unes condiciones que “indigna a les famílies”.

  La comunitat educativa de l'escola Ventós Mir, al Centre, torna a estar en peu de guerra per enèsima vegada, i ja en van moltes. Les famílies denuncien l'oblit al qual es veuen sotmeses per part de les administracions, una dècada després que els hi fos promés un projecte de nou centre educatiu que encara sembla lluny de ser una realitat.

   

  Mentrestant, es queixen, les actuals intal·lacions tampoc compleixen els estàndards desitjables per al desenvolupament de l'activitat docent i educativa, després d'anys sense el manteniment adequat. “Rajoles que cauen, persianes en estat deplorable, lavabos en mal estat de conservació, òxid, sostres i parets amb escletxes, finestres que no tanquen o fred a les aules són alguns exemples, però no perdem de vista l'obsolescència dels mòduls prefrabricats, amb una vida útil eficient que ha caigut en picat”.

   

  I és que, recordem, fa una dècada el Ventós Mir va afegir una línia pel creixement demogràfic de la zona i amb la promesa d'una nova escola més gran. De forma provisional, es van col·locar a prop de l'edifici, el col·legi més antic de la ciutat, uns barracons que ja arriben als 10 anys de vida i per on continuen passant promocions i promocions.

   

  Farts de promeses, diuen, volen començar a veure moviments i fets reals, i per això han obert una recollida de signatures a la plataforma Os Oigo, per demanar un posicionament clar a parlamentaris de Ciutadans, Junts Pel Sí, PP i PSC. També es van reunir fa uns dies amb el govern local, per demanar responsabilitats i mesures.

   

  Des del consistori recorden que tant el projecte del nou centre com el manteniment de l'actual són competència d'Ensenyament, a qui asseguren estar pressionant per avançar. La part que toca a Badalona, la de cedir el solar on la Generalitat haurà de projectar l'edifici, a l'ARE de l'Estrella, ja toca a la seva fase final. Fonts municipals expliquen que s'han complert tots els tràmits burocràtics i que només resta aprovar la cessió definitiva.