Els barris de Sant Antoni de Llefià, Canyadó, Morera i Sistrells celebren les seves festes

  0
  Festes Sant Antoni.jpg

  10/06/2014 – Unes festes marcades per la XVI Mostra d'Entitats, el XXIX Correfoc de Llefià, activitats esportives i gastronòmiques, entre altres.

  De nou, aquest cap de setmana diversos barris de Badalona han estat de festa major i aquest cop han estat Sant Antoni de Llefià, Canyadó, la Morera i Sistrells.

   

  Sant Antoni de Llefià

  Amb el tradicional ‘chupinazo’ des del Centre Cívic de Torre Mena, l’Associació de Veïns de Sant Antoni encetaven un any més les seves festes majors el divendres 6 juny i que donaven pas a un seguit d’activitats al carrer de Pérez Galdós, com destacar el XXIV Sopar Popular i la lectura del pregó a càrrec del Casal dels Infants, que des de fa poc més d’un any gaudeixen d’un espai multicultural al barri de Llefià, concretament a l’Espai Betsaida. Motiu del qual, els joves es van oferir a aportar el seu granet de sorra en la història del barri, a més de obrir l’Espai Betsaida a la comunitat i així implicar a tots i a totes “per sumar en la millora del benestar i generar noves oportunitats als veïns, als infants i als joves que més ho necessiten”, assegura el casal. Finalment, els joves van agrair als veïns de Llefià el fet d’haver-los acollit i rebut amb tanta amabilitat, però sobretot per “donar-nos la oportunitat de participar activament en la vida del barri”.

   

  Al dia següent, dissabte dia 7, el lloc central d’aquestes festes, la plaça Trafalgar acollia la XVI Mostra d’Entitats amb la participació d’una cinquantena d’entitats del barri i de Badalona. El dia va finalitzar amb el IX Correfoc Infantil i XXIX Correfoc de Llefià pels carrers del barri, que van donar pas a l’actuació de l’orquestra Micaco’s Salsa. Diumenge, la sardinada, els balls de diverses escoles públiques i entitats del barri i les havaneres del grup Mar i Vent van centrar el dia. Destacar que les Festes de Sant Antoni continuen fins aquest divendres 13 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni, que es realitzarà una missa  i un sopar de germanor a la parròquia de Sant Antoni de Pàdua, a partir de les 20h.

   

  Canyadó

  Malgrat que les festes de l’AV de Canyadó van iniciar el diumenge 1 de juny, amb una passejada guiada pel barri organitzada per Òmnium Cultural, l’AMPA de l’escola Lola Angalda i la pròpia associació de veïns, divendres van tornar a encetar les festes amb diverses activitats destinades a la gent gran, com un dinar i un festival artístic des del carrer del Drac. A més d’activitats esportives i la cantada d’havaneres que també van oferir el grup Mar i Vent.

   

  De cara el cap de setmana, van continuar les activitats esportives, com el torneig infantil de petanca, les competicions de futbol sala. Des de la pista de l’escola Lola Anglada, dissabte els alumnes de 6è de primària van tenir l’oportunitat de ser els pregoners de les Festes de Canyadó.  Diumenge, els Bufons del Foc i Bufons del Toc van posar la traca final de les festes des de la plaça de la Baixadeta, però destacar que el proper dissabte, 14 de juny a les 17h, l’AMPA de Lola Anglada celebrarà la seva festa amb què el 50% dels beneficis aniran destinatss als alumnes de 5è de primària pel viatge de fi de curs de l’any vinent.

   

  Sistrells

  També, el divendres l’AV de Fondo Sistrells van iniciar les seves festes amb una sardinada popular i la lectura del pregó des de la plaça Torrent d’en Grau. Dissabte va tenir cita una trobada de puntaires i una exposició de patchwork, entre altres com la degustació de rom cremat. Finalment, diumenge finalitzaven el cap de setmana a ritme de sevillanes, zumba i l’actuació del duo ‘Otros Aires’, després de que un centenar de persones van gaudir d’una gran paella. Destacar que l’homenatge a la tercera edat que tindrà cita el proper dissabte, 14 de juny a les 18h, posarà el punt i final a les Festes de Fondo Sistrells.