Els socorristes badalonins a Lesbos disposen de dues noves embarcacions de salvament

  0
  59
  proactiva 2.jpg

  05/12/2015 – L'ONG badalonina ha pogut adquirir les dues embarcacions gràcies a la campanya de donatius que va engegar fa setmanes.

  Els socorristes de la ONG badalonina Proactiva Open Arms disposen de dues noves embarcacions per poder realitzar les tasques de salvament marítim de refugiats que porten fent a l’illa de Lesbos des del mes de setembre. L’organització, del badaloní Òscar Camps, va iniciar una campanya de micromecenatge per poder reunir recursos que els hi permetés continuar a Grècia desenvolupant els treballs de socorrisme i comptar amb més recursos tècnics i materials.

   

  Gràcies als diners recaptats, doncs, Proactiva va poder encarregar dues embarcacions de 8 metres d’eslora i 2,8 de màniga, amb dos motors de 150 cavalls cadascuna, equipades amb els dispositius més innovadors per a tasques de salvament i la navegació nocturna. Les naus han estat fabricades per Narwhal Boats, que les ha enllestit “en un temps rècord”. Fins ara, els socorristes badalonins només comptaven amb dues de les seves motos d’aigua, que van traslladar des de Badalona fa unes setmanes.