Entitats denuncien la fractura digital a Sant Roc

  0
  13
  Internet.jpg

  16/09/2016 – Valoren aquest bloqueig com una exclusió social.

   

  La Fundació Ateneu Sant Roc, el Col·legi Lestonnac i la Parròquia de Sant Roc aixequen, des de fa mesos, la veu contra la situació de fractura digital i precarietat tecnològica que rep el barri de Sant Roc.

   

  Després d'intentar negociar amb l'empresa Movistar i que aquesta es negués a instal·lar la fibra i arreglar les seves pròpies instal·lacions per ampliar l'ADSL, les tres entitats han arribat a la conclusió d'un "absolut desinterès i de menyspreu". A més, valoren que el bloqueig a aquest accés és una forma d'exclusió social, ja que "fer arribar un servei digital de qualitat a tots els barris hauria de ser una de les prioritats principals de les companyies telefòniques".

   

  En total, l'Ateneu Sant Roc i l'escola Lestonnac tenen a la seva disposició una seixantena d'ordinadors, dels quals reben una velocitat de connexió d'entre 1 i 3 Megabytes i una velocitat de baixada de dades de 0,04 Mb per ordinador, que no arriba a atendre suficientment als veïns que volen formar-se en l'ús de les noves tecnologies, com així tampoc a les aules d'estudis on centenars de joves fan servir per completar la seva formació acadèmica.