Les AV del districte 1 consensuaran demandes i millores per a desplegar la zona verda

  0
  20170215_191222.jpg

  16/02/2017 – Les entitats s'han trobat aquest dimecres per fer una valoració global i, tot i l'acceptació geneeral, expressen molts dubes i mancances.

  Totes les associacions de veïns que conformen el districte 1, una desena en total, s'han trobat aquest dimecres al Manresà per parlar de l'anunci de desplegament de la zona verda als seus barris, per primer cop a Badalona, com va avançar fa uns dies el Diari de Badalona. Tot i l'acceptació general i la creença que serà una iniciativa que afavorirà els residents, totes les AV mostren dubtes i consideren que la proposta inicial pateix diferents mancances.

   

  Un dels dubtes més estesos és com es gestionaran les limitacions entre barris per saber a on i a on no poden aparcar els veïns amb la seva targeta. També la falta general de zones d'aparcament dissuassius, amplis solars on la gent que ve de fora a treballar o a agafar el transport públic pugui deixar el cotxe sense entrar a la ciutat. Una mesura molt estesa arreu d'Europa per controlar el vehicle privat i fomentar l'ús del públic. D'altra banda, creuen que es podrien plantejar bonificacions entre els residents perquè la quota baixi dels 50 euros, com passa a Barcelona.

   

  També existeix la preocupació que, a la nit, quan la zona verda deixa de ser de pagament, els residents no trobin lloc i deixin de gaudir de l'avantatge del qual gaudeixen pagant. Altres de les reclamacions és que quedin ben previstes les zones de càrrega i descàrrega i els espais per a persones amb mobilitat reduïda.

   

  En aquest sentit, totes les associacions posaran en comú les seves demandes de modificació de la proposta inicial per negociar en comú el desplegament de la zona verda.