L’Hospital Germans Trias tracta la hipertensió col·locant un dispositiu d’ultrasons per primera vegada a Espanya

    0
    626
    L’Hospital Germans Trias ha donat un pas més en la seva capacitat i lideratge arreu de l’Estat pel que fa a tractar una de les malalties amb més prevalença del món: la hipertensió arterial, que afecta a la meitat o més de la població major de 50 anys.
    I és que aquest dimecres ha realitzat, amb èxit, el primer procediment per abordar aquesta patologia amb una tècnica pionera: col·locant en el pacient –un home de 74 anys- un dispositiu que, mitjançant l’emissió d’ultrasons, modula l’activitat del sistema nerviós simpàtic, un dels encarregats de la regulació de la pressió arterial.
    En concret, aquest dispositiu forma part de la tècnica de la denervació renal, en què la Unitat de Cardiologia Intervencionista de l’Hospital és referent a nivell estatal i internacional. És mínimament invasiva pels pacients, té un risc de complicació mínim, i aconsegueix disminuir l’activitat nerviosa simpàtica i ajudar a la controlar la pressió arterial.
    De fet, conjuntament amb la Unitat d’Hipertensió Arterial del Servei de Nefrologia i el Servei d’Anestesiologia, ja fa més d’una dècada que aquesta Unitat va iniciar un programa que ja ha tractat, amb molt bons resultats, més d’una seixantena de pacients. “Els primers eren resistents a la medicació habitual i seguien hipertensos, amb pressions arterials sistòliques que en ocasions arribaven a 200 mm Hg. Un cop intervinguts, prop del 90% van reduir molt aquesta pressió fins assolir, en molts casos, nivells normals”, explica Oriol Rodríguez, cardiòleg de la Unitat d’Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista del Germans Trias.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí