Mireia de ‘plata’ ja és a casa

  0
  33
  mireia belmonte medalla.jpg

  04/08/2012

  La badalonina va arribar ahir diumenge a les 21h a l'aeroport d'El Prat. Dos autobusos de badalonins van rebre la medallista badalonina a la seva arribada. L'aeroport es va quedar petit per moments i aquesta tarda l'ajuntament li farà una recepció oficial on no faltaran més sorpreses.

  Mireia Belmonte ha guanyat la segona medalla de plata en la prova dels 800 metres lliures. La badalonina ha estat excepcional, rebaixant 4 segons el seu propi rècord (8:18.26) i mantenint la sang freda fins el final.

  Belmonte ha tornat a anar de menys a més, eliminant en els últims llargs a dues campiones com Lote Friis i l'amfitriona Rebecca Adlington. La catalana s'ha passat més de mitja carrera cinquena. En els primers 500 metres, Friis i Adlington s'han desfet seguint l'estela de la jove Ledecky, que ha nadat bona part de la cursa per sota del rècord mundial.

  Mentrestant la badalonina seguia la seva feina de formigueta a velocitat de llebre, nadant 2 segons per sota del seu propi record i esperant el moment oportú per atacar. Ha estat a falta de 250 metres quan primer ha avançat a Friis i després a Adlington que s'han vist impotents davant la persistència de Belmonte.

  La catalana ha començat l'últim tram amb la medalla penjada el coll, i només la fenomenal actuació de Ledecky (8:14.63) ha impedit que fos d'or.