S’escapa la primera plaça (54-51)

  0
  39
  {CA1CDBEE-D814-4FF3-AF4A-1A56D6D41E91}flexible.jpg

  04/02/2016 – El Nadezhda d’Anna Cruz cau a la pista del Wisla i veu com l’UMMC Ekaterinburg assegura la seva condició de primer de grup.

   

  Malgrat tenir la classificació pels quarts de final de l’Eurolliga femenina assegurada, el Nadezhda viatjava a Cracòvia amb la voluntat d’esgotar les seves opcions de ser líder de grup. En territori polonès, l’equip de Roberto Íñiguez es veuria clarament penalitzat pels baixos percentatges d’encert (35%) i acabaria cedint en un final de partit a cara o creu.

   

  Al Nadezhda li costaria tenir continuïtat ofensiva (18-14), tot i ser capaç de reconduir un mal inici per acabar marxant al descans amb tres punts d’avantatge (28-31). 

   

  A la represa, les russes disposarien de la seva màxima renda favorable, després d’una suspensió convertida per Anna Cruz (31-38). El Wisla, que es jugava bona part de la classificació pels quarts de final, s’agafaria al partit, completant un contundent parcial de 14 a 6 per tancar el període (45-44).

   

  L’últim quart de l’encontre seria el més travat. Entre els dos equips només podrien anotar 16 punts (9-7) i el duel s’acabaria decidint gràcies a la major intensitat del Wisla en accions puntuals. Un rebot ofensiu clau capturat pel bloc local li donaria l’opció a Laura Nicholls (la millor amb 15 punts i 12 rebots) de gairebé certificar el triomf des del tir lliure (54-51).

   

  La pivot internacional per Espanya només podria aprofitar un dels seus llançaments, fet que permetria un darrer intent del Nadezhda per mirar de forçar la pròrroga. El triple provat per Anna Cruz, però, seria taponat per la defensa polonesa, acció que exemplificaria el mal dia de la badalonina en atac (5 punts, 2/12 en tirs, 9 rebots i 6 assistències en 34 minuts).

   

  La derrota soferta a Polònia deixa el Nadezhda sense la possibilitat de finalitzar la fase regular de l’Eurolliga liderant el grup B (9/4), ja que l’UMMC Ekaterinburg (11/2) s’ha assegurat la primera plaça.

   

  Ara, l’objectiu del bloc d’Orenburg és mantenir-se en segona posició, fita que Cruz i les seves companyes miraran d’assolir guanyant el Castors Braine belga (10 de febrer a les 19h a Rússia). Conservar la segona plaça és clau per tenir el factor pista a favor en l’eliminatòria de quarts de final.