Torna el Mercat del Trasto: el mercat d’objectes de segona mà de Badalona

  0
  73

  Serà diumenge 26 de novembre al Parc de les Muntanyetes i comptarà amb 254 parades 

  El ja tradicional Mercat del Trasto de Badalona celebrarà la seva 29a edició aquest diumenge 26 de novembre al Parc de les Muntanyetes del barri del Puigfred. Es tracta d’una fira on els ciutadans i les associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà. El mercat promou la reutilització, dona valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i, alhora, donin servei a persones que els necessitin. És per això que el mercat s’emmarca en les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Enguany hi participen 254 parades.

   

   

  Un Mercat del Trasto amb vessant solidari 

  En aquesta edició i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi, podrà fer aportacions de menjar, ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà gràcies a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar.

  També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat, sobretot pel que fa a la roba. En aquesta edició col·labora la Fundació Formació i Treball, una entitat que desenvolupa serveis que permeten assolir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió i que, en el cas del Mercat del Trasto, gestionarà i revaloritzarà la roba per tal que no es converteixi en residu. Així, totes les peces de roba que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar es recolliran en uns contenidors específics per garantir la seva recuperació o reciclatge.

   

   

  L’Espai d’Aigua Sostenible 

  Aquesta edició del Mercat del Trasto també comptarà, amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona, amb un espai lúdic i educatiu dedicat especialment a les nenes i nens d’entre 3 i 12 anys. Es tracta de l’Espai d’Aigua Sostenible on els més petits, podran descobrir, mitjançant activitats dinamitzades, el cicle antròpic de l’aigua i com, entre tots, cal tenir cura d’aquest recurs tan valuós. Un espai de joc per tal de conèixer la sostenibilitat i el futur del planeta.

  La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha assenyalat que: “El Mercat del Trasto és un esdeveniment molt esperat en aquestes dates prenadalenques per l’ambient festiu que s’hi respira. A més, tothom que hi participa, sigui com a paradista o com a públic comprador, contribueix a la reutilització i la reducció de residus, beneficiant el medi ambient i estalviant recursos de les administracions públiques, reduint la gestió dels residus”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí