El somni cada cop és més a prop

0
42

EL Club Joventut de Badalona realitza un partit immillorable i es classifica per a les semifinals de la Copa del Rei (94-79), demà 21:30h contra el Lenovo Tenerife. Kyle Guy ha estat l’home del partit.

La Copa del Rei és màgia. I la ciutat amfitriona, Badalona, no ha pogut acompanyar millor al Club Joventut de Badalona. Les dues aficions amb més protagonisme s’han creuat en un partit idíl·lic per l’espectador. La Penya ha començat amb nerviosisme, per l’escenari i les ganes, fet que ha aprofitat el Baskonia per agafar una avantatge inicial (2-13) gràcies al rendiment de Rokas Giedraitis amb 9 punts seguits. Els de Vitòria han demostrat, al primer quart, perquè són tendència a Europa imposant la defensa agressiva, permetent que la Penya anotés 5 punts en set minuts. Però quan més tocada estava l’equip de Carles Duran, el veterà Pau Ribas i Joel Parra (triples) i un 2+1 d’Ellenson han capgirat la dinàmica del partit per retallar distàncies a l’acabar el primer quart (14-19).

La rotació d’Andrés Feliz ha donat aire a l’atac de Penya i Guy s’ha encarregat de retallar diferències a un punt però, un altre cop, el tall per baix ha costat una cistella fàcil pel Baskonia. Pau Ribas ha exercit de líder i un altre cop Parra ha resucitat l’equip verd-i-negre després que un triple de Dani Díez posés als de Vitòria +8. Ante Tomic ha igualat el partit a 32 a falta de dos minuts per arribar a la mitja part. L’intercanvi d’anotació ha estat constant, però un triple completament alliberat de Matt Costello al final del segon quart ha enviat al seu equip a liderar el partit 35-42.

La reacció de la Penya a l’inici del tercer quart ha estat digne de l’ocasió i qui si nó que Joel Parra, per avançar la Penya per primer cop al partit 52-51 i fer rugir l’Olímpic de Badalona. La millor versió verd-i-negra ha arribat de la mà de Kyle Guy, exercint de líder en els moments necessaris. Brodziansky i Tomic han posta el +11 (68-57) a final del tercer quart. Un parcial de 33-15 per creure en un somni cada cop més proper.

El darrer quart, decisiu, ha començat amb un Vladimir Brodziansky imperil sota la cistella, mantenint les embranzides del Baskonia. Ante Tomic ha emergit com a protagonista, el dia del seu 36è aniversari, per posar la màxima en tot el partit (+17). La realitat és que el conjunt de Carles Duran ha realitzat un partit excel·lent – excepte els primers cinc minuts – amb un exhibició de Kyle Guy i Ante Tomic.