Badalona al Mobile: Can Ruti presenta una solució revolucionària per la formació en cirurgia robòtica

  0
  323

  L’Hospital Germans Trias ha presentat aquesta setmana al Mobile World Congress 2024 una  solució, pionera en el món, que ha desenvolupat juntament amb Telefónica i mSurgery per a la formació i assistència en cirurgia amb plataforma robòtica.

  La innovació permet que personal connectat a distància amb ulleres de realitat virtual, tauletes o ordinadors assisteixi i participi de manera remota en una intervenció quirúrgica amb el sistema robòtic da Vinci XI. L’aplicació reprodueix exactament l’experiència del cirurgià que està intervenint al pacient des de la consola. A més, permet recórrer virtualment el quiròfan durant l’operació, apreciant-se tot el que envolta a una intervenció quirúrgica.

  A grans trets, aquesta solució es basa a combinar diferents tecnologies -5G, fibra, realitat virtual, realitat augmentada i edge computing- que ofereixen connectivitat en temps real i que permeten que una operació amb aquest sistema robòtic, amb una visió 3D d’alta definició, sigui accessible a personal que no es troba en el quiròfan. En aquest sentit, la innovació és notable, ja que fins ara la formació en cirurgia robòtica estava limitada per la necessitat de trobar-se físicament en el quiròfan durant una intervenció.

   

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí