Badalona, capital del terror i la fantasia durant cinc dies de cine

  0
  62
  cryptshow_0.jpg

  02/07/2014 – El plat fort de la vuitena edició del Cryptshow Festival comença aquest dimecres, amb la sessió inaugural i les primeres projeccions de curtmetratges al Teatre El Círcol.

  La vuitena edició del Cryptshow Festival va donar el tret de sortida la passada setmana amb la inauguració de l’exposició col·lectiva dedicada a l’escriptor H.P. Lovecraft a Dalt la Vila. El plat fort del certamen, però, no comença a servir-se fins a aquest dimecres, amb la sessió inaugural, les primeres projeccions de curtmetratges al Teatre El Círcol i la taula rodona "Transmèdia, crossmèdia i multiplataforma: El cinema mutant".

   

  Aquest dijous, divendres i dissabte, el programa del festival (que es pot consultar al web www.cryptshow.com) s’allargarà des del migdia fins gairebé la mitjanit. Diumenge, dia 6, tindrà lloc la gala de cloenda i l’entrega de premis del certamen, presentada per Cristina Solà & The Xuscos i amb la presència del creador d’efectes especials Colin Arthur.

   

  Enguany, el Cryptshow ha tornat a batre rècord de participació. Prop de 500 curtmetratges d'un total de 21 països d'arreu del món participen en el VIIIè Premi Serra Circular. D'ells, el jurat de selecció n'ha triat 60 que formen part de la Secció Oficial i optaran al premi de 666 euros. Com en els darrers anys cal destacar l'eleva participació de produccions franceses, alemanyes i nord americanes. Tot i això, també hi ha representació de Brasil, Corea del Sud, Irán, Rússia i l'Azerbaijan.

   

  Des del jurat de selecció es vol destacar la gran qualitat de les obres presentades, enguany entre els seleccionats trobem Canis d'Ana Solanas i Marc Riba o Cólera d'Aritz Moreno.

   

  A la Secció Oficial també hi ha altres curts programats a festivals internacionals de gènere fantàstic i de terror com ara Fant-Asia International Film Festival, Horrorfest, Sitges Film Festival o Brussels International Festival of Fantasy Film, entre d'altres.