Badalona destinarà gairebé 100.000 euros en alimentar els gats de carrer de la ciutat

  0

  En l’àmbit urbà i suburbà sovint existeixen colònies de gats, que han de ser controlades per raons de salubritat, reproducció incontrolada i sanitat i benestar animal. Aquest control és competència de l’ajuntament del municipi on es troba la colònia. L’Ajuntament de Badalona destinarà 99.330,00 € al subministrament d’aliment sec i humit per a l’alimentació de gats/es de carrer de colònies urbanes de Badalona pels següents dos anys.

  Pinso sec per a gats/es adults/es: 9.500 kgs.
  Pinso sec per a cadells fins a 1 any: 3.500 kgs
  Aliment humit per a gat (llaunetes): 800 unitats kg/any

  Colònies de gats a Badalona

  A Badalona, com a la majoria de municipis, és habitual trobar gats domèstics abandonats o bé de descendència salvatge en el carrer. Els gats es reprodueixen amb molta facilitat i si no es controlen poden patir un estat sanitari i nutricional deficient. L’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diferents entitats protectores d’animals i voluntariat gestiona porta a terme el Programa Gats de Carrer, que consisteix en la gestió de diferents colònies de gats.

  Les colònies són espais en els quals conviuen gats esterilitzats que són alimentats amb pinso sec. L’Ajuntament porta a terme un control de les colònies de gats al carrer per controlar el nombre i l’estat dels animals.

  Alguns dels objectius del programa són: procurar el benestar animal dels gats de carrer i evitar el creixement incontrolat del nombre de gats que viuen fora de l’àmbit domèstic. El mètode utilitzat de control de la proliferació dels felins és l’anomenat CER (captura, esterilització i retorn) que ha demostrat la seva eficàcia a ciutats d’arreu el món.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí