Badalona obre la celebració del Ramadà amb sopars de dejuni per a tot el veïnat

  0
  56
  2b6f57c8-cf36-4ef2-9dd0-df8aec96d8b4.jpg

  16/06/2017 – Ajuntament i comunitat musulmana organitzen 'iftars' a diferents punts de la ciutat aquests dies.

  El passat 2016, el Ramadà a Badalona ja va experimentar alguna tímida iniciativa d'obertura a la ciutadania de la mà d'entitats musulmanes, i aquest 2017 s'han fet extensives de la mà de l'Ajuntament. La regidoria de Participació i Convivència ha organitzat, de la mà de la comunitat musulmana, la celebració d'actes en els quals pot participar tot el veïnat.

   

  Es tracta dels 'iftar', els sopars amb els que els musulmans trenquen el dejuni diari. La iniciativa ja ha dut a terme dos d'aquests àpats, als barris de Bufalà-Morera i a La Salut, i els propers dies es produiran tres més: al parc de les Muntanyetes, el dissabte; al Gran Sol, el dilluns, i el dimecres, a l'antic l'Institut B9, a Sant Roc. Tots ells entre les 20.30 i les 22.30h. De moment, fonts municipals valoren positivament la iniciativa.

   

  Amb l’obertura al veïnat es pretén que els Iftars siguin un espai de convivència, de coneixement mutu, d’intercanvi cultural i es converteixin en una oportunitat per superar les barreres basades en estereotips i prejudicis.

   

  Cinc espais municipals habilitats per a la pregària

   

  Des de l'inici del Ramadà, a finals de juny, la comunitat musulmana de Badalona disposa de diferents espais que lloga a l'Ajuntament per a poder realitzar la pregària col·lectiva després del sopar de dejuni. Els més concorreguts són el pavelló de Ronda Sant Antoni i el poliesportiu de Montigalà. Ttambé utilitzen el Centre Cívic de La Salut i l’antic institut B9, al barri de Sant Roc. Enguany, com a novetat, també s'ha afegit el poliesportiu de Sant Crist.