Badalona obre les primeres sancions a pisos turístics il·legals

  0
  122
  IMG_8283.JPG

  11/12/2017 – Hi ha dos expedientes sancionadors i sis més en tràmit per manca de llicència.

  L’Ajuntament de Badalona ha iniciat dos expedients sancionadors als propietaris de dos pisos d’un mateix bloc per presumpte incompliment de la Llei 13/2002 de turisme de Catalunya per exercir l’activitat d’habitatge d’ús turístic. A banda d’aquests dos recursos, existeixen sis expedients més oberts i en tràmit per manca de llicència.

   

  L’obertura d’aquest expedients ve motivada per les denúncies del veïnat i/o de la Guàrdia Urbana. Un cop l’Ajuntament de Badalona rep les denúncies obre un expedient per verificar si existeix l’activitat de pis turístic i si compleix la normativa municipal i la Llei de turisme de Catalunya. Recordem que Badalona disposa, a més de la Llei de Turisme de Catalunya, un decret municipal regulant les zones i les condicions per poder exercir l’activitat de pisos turístics.

   

  Es tracta de sancions de caràcter greu que van dels 3.000 a 30.000 euros, segons la Llei de turisme de Catalunya. El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha remarcat que “aquestes actuacions tenen per objectiu fer front a l’especulació amb l’habitatge lligada a l’augment dels preus del lloguer a la ciutat”.