Badalona, primera gran ciutat de Barcelona en constituir el Pacte pel Referèndum

  0
  57
  pacte referendum.jpg

  15/02/2017 – La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts, amb la presència de l'exalcaldessa socialista Maite Arqué, coordinadora del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

  Badalona esdevé la primera gran ciutat de l'àrea metropolitana de Barcelona en impulsar un Pacte Local pel Referèndum (PLR), per tal d'adherir-se al Pacte Nacional. En poques hores ja s'hi ha sumat més d'una vintena d'entitats de la ciutat i s'espera arribar i fins i tot superar les 70 entitats que en el seu dia es van adherir al Pacte Local pel Dret a Decidir.

  Qui va ser alcaldessa de Badalona pel PSC, Maite Arqué, és una de les cares visibles d'un moviment que veu en les urnes la "solució òptima" per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i la resta de l'estat espanyol. Els impulsors del PLR defensen que es tracta d'un acord "transversal" que té per objectiu "garantir la democràcia" més enllà del posicionament polític particular de cadascú.

  El Pacte Local pel Referèndum a Badalona farà la seva posada de llarg el pròxim 23 de febrer, en un acte al centre Cívic de La Salut, però aquest dimarts ja ha començat a caminar i s'han donat a conèixer els primers detalls de l'acord. "Fem un pas més perquè el país fa un pas més i ens comprometem a garantir que badalonins podran exercir el seu dret de vot", ha assegurat la portaveu del PLR, Lola M. Sala.

  Entre els adherits hi ha tots els partits polítics favorables al referèndum i respecte el Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona, l'única absència destacada és el PSC, que en aquest cas ja ha anunciat que no s'hi sumarà. Una de les entitats que ja s'hi ha adherit és la Confederació d'Associacions de Veïns de Badalona, i s'espera que al seu darrere vinguin les diferents associacions veïnals de la ciutat. El seu president, Sigfrido Ramos, explica que els veïns "no poden defugir aquest moment polític" i reclama "una solució política a un problema polític".