Badalona rep a la campiona

0
    50

06/08/2013 – Ahir dilluns la nostra campiona, Mireia Belmonte va ser rebuda per centenars de badalonins i badalonines des de la plaça de la Vila tot just després que l’Ajuntament de Badalona va oferir una recepció a la nedadora, i també al badaloní Gerard Rodríguez, que ha aconseguit el rècord d’Espanya dels 4×200 metres lliures. De cara a la tardor, Badalona podria comptar amb una exposició sobre la Mireia.

06/08/2013 Ahir dilluns la nostra campiona, Mireia Belmonte va ser rebuda per centenars de badalonins i badalonines des de la plaça de la Vila tot just després que l’Ajuntament de Badalona va oferir una recepció a la nedadora, i també al badaloní Gerard Rodríguez, que ha aconseguit el rècord d’Espanya dels 4×200 metres lliures.

Mireia, acompanyada per la seva família i especialment per les seves tres medalles -dues de plata i una de bronze-, ha estat inicialment rebuda per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i el regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández al Saló de Plens en què la badalonina ha rebut diferents reconeixements en nom de la ciutat. “El primer que vaig pensar en llençar-me a l’aigua va ser deixar tot el que ha passat enrere i només centrar-me en els Mundials de Natació de Barcelona i en els objectius ha assolir”, ha destacat la nedadora.

Per altra banda, l’alcalde ha destacat que “quan es parla de Mireia Belmonte es parla de Badalona”. També ha qualificat com “la millor nedadora de la història del nostre país, tot i que aquest any no ha estat fàcil”. A més a més, s’ha confirmat que per a la propera tardor, concretament a l’octubre,  el Museu de Badalona o l’edifici El Carme podrà acollir una possible exposició sobre Mireia Belmonte, on es podrà observar en primera persona les seves victòries aconseguides fins avui en dia.

Destacar que el nedador del Club Natació Badalona, Gerard Rodríguez, va aconseguir un nou rècord d’Espanya en els 4×200 metres lliures en aquests mundials superant l’anterior en quatre segons i deixant una nova marca de 7:17.59.  Gerard s’ha mostrat molt agraït per la rebuda que ha realitzat l’Ajuntament i el gran recolzament que ha tingut la ciutat.

04/08/2013 Així ha finalitzat la badalonina Mireia Belmonte en els Mundials de Natació de Barcelona, en què avui mateix s’ha endut la tercera medalla, i no ha pogut ser millor que amb una plata i també record d’Espanya amb un temps de 4:31.21 en els 400 metres estils. En total, la nedadora ha guanyat dues medalles de plata i una de bronze en aquests mundials. Destacar que demà, a les 18.30 hores, a la plaça de la Vila se li oferirà una recepció en què tots els badalonins estan convidats.

04/08/2013 Aquest matí la badalonina Mireia Badalonina ha competit en les preliminars dels 400 metres estils i ha realitzat el segon millor temps amb 4:34.64, que d’aquesta manera s’ha classificat directament a la final que es realitzarà aquesta tarda a partir de les 18 hores. Aquesta serà la última oportunitat que tindrà la nostra nedadora per aconseguir la tercera medalla en els Mundials de Natació de Barcelona.

03/08/2013 Tot i que aquest cop la campiona Mireia Belmonte no ha arribat a guanyar medalla en els 800 metres lliures -com ho va fer fa exactament fa un any en els Jocs Olímpics de Londres-, avui ha aconseguit la cinquena posició en els Mundials de natació de Barcelona amb un temps de 8:21.99. Destacar que la nord-americana Katie Ledecky, a més d'endur-se l'or en aquesta prova, ha batut un nou record mundial amb un temps de 8:13.86. Finalment, la badalonina competirà demà a les semifinals dels 400 metres estils individuals, a les 10 hores i, si tot va bé, a la final, a partir de les 18 h.

03/08/2013 La badalonina Mireia Belmonte s’ha classificat a la final dels 800 metres lliures amb el quart millor registre amb un temps de 8:37.26. Amb aquesta ja és la tercera ocasió que la nedadora arriba a una final dels Mundials de natació de Barcelona amb opció a medalla. Destacar que la nedadora ha estat segona de la seva sèrie i demà, a les 18 hores, tindrà unes grans rivals a la prova, com Lauren Boyle, Katie Ledecky i Lotte Friis.

01/08/2013 La badalonina Mireia Belmonte s'ha quedat a les portes d'obtenir l'or en els 200 metres papallona. A més de guanyar medalla de plata, Belmonte ha tornat a registrar un nou rècord d'Espanya amb un temps de 2:04.56. Ja són dues les medalles que ha aconseguit Belmonte, que lluitarà aquest cap de setmana per obtenir dues medalles més. Minuts després d'obtenir la plata la badalonina ha participat en la final per equips de relleus amb una cinquena posició.

31/07/2013 Aquesta tarda, la badalonina Mireia Belmonte ha obtingut el millor temps (2:06.53) a la semifinal dels 200 metres papallona. D'aquesta manera demà competirà, a partir de les 18 hores, a la final amb una clara opció de tornar a guanyar una medalla.

31/07/2013 Per primer cop la nedadora badalonina Mireia Belmonte va afrontar ahir els 1.500 metres lliures i ha estat en el Campionats del Món de Natació de Barcelona 2013. No ha pogut aconseguir medalla però s’ha classificat en la quarta posició i ha registrat un nou rècord per a Espanya, després d’aconseguir un temps inferior als 16 minuts.   Per a Belmonte no ha estat gens fàcil aquesta competició en què s’ha tingut que enfrontar a la nord-americana Katie Ledecky i la danesa Lotte Friis, medalla d’or i de plata respectivament. Ledecky ha registrat un temps de 15:36.53 i ha pulveritzat el rècord mundial, mentre que la badalonina ha realitzat la prova en 15:58.83.   Tot i que no ha aconseguit cap medalla, la nedadora s’ha mostrat molt satisfeta sense perdre l’esperança de tornar a pujar al pòdium en els pròxims dies.

30/07/2013 Tot i que no és la seva prova preferida, la nedadora badalonina Mireia Belmonte, que anava sisena després de l’esquena, va anar de menys a més en la final i va acabar tercera en els 200 estils dels Campionats del Món de Natació de Barcelona 2013 que es va celebrar ahir dilluns.

Amb un temps de 2:09.45, Belmonte va registrar un nou rècord per a Espanya i va guanyar la medalla de bronze, posant-se pel darrere de l’hongaresa Katrinka Hoccsu i l’australiana Alicia Coutts, medalla d’or i de plata respectivament. La badalonina, que va aconseguir la novena de la delegació espanyola d’aquests mundials, va dedicar la seva medalla a les víctimes de l’accident ferroviari de Santiago i a la seva família. Belmonte ha assegurat que “la clau és no rendir-se”; fins i tot ha confessat que es pensava que anava quarta i quan ha vist els resultats no s’ho creia. A més a més, destaca que no sap d’on ha tret "les forces per a remuntar" perquè en esquena va prendre l’últim viratge i va sortir molt lenta però va poder anar cap amunt, afirmà.

Una de les figures més esperançadores d’aquests campionats de natació és Mireia Belmonte i ningú dubtava de les seves possibilitats de recollir alguna medalla després de la fantàstica actuació dels passats Jocs Olímpics de Londres, on va guanyar dues de plata. Ara, tots pendents de tots els seus moviments en els mundials fins aquest diumenge. La propera prova serà avui a les 18 hores, quan la badalonina participarà amb el quart millor temps i optarà a un altre metall en la final dels 1.500 metres lliures.