Badalona s’estrena per la porta gran al mes del vi de la DO Alella

  0
  67
  canyet.jpg

  08/09/2016 – La ciutat s'estrena enguany al Consorci d'Enoturisme del Territori de la DO i oferirà un dels esdeveniments més importants del programa.

  Badalona tancarà durant les properes setmanes els tràmits administratius adients perquè l'Ajuntament passi a formar part oficialment del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella i el proper mes d'octubre s'estrenarà a la programació de Vi +, un cicle d'activitats i esdeveniments que es distribueixen durant vàries setmanes als diferents municipis del consorci.

   

  Tal i com va avançar el Diari de Badalona el mes de juliol, la ciutat acollirà unes conferències amb els vins, les noves tecnologies i formes de comunicació com a fil conductor. El 16 d'octubre, el BCIN oferirà la Jornada d'Enoturisme i Social Media del Vi Mes, amb ponents de diferents universitats i sectors professionals.

   

  La gerent del Consorci d'Enoturisme de la DO, Laura Nadeu, explica que l'entrada de l'Ajuntament de Badalona és una incorporació important i per això volien que la ciutat tingués un paper rellevant amb la celebració d'aquesta jornada, una de les activitats més importants del programa, al BCIN.

   

  A més de les conferències, agents privats de Badalona, com ara La Sargantana, la Masia Can Coll o l'establiment Cristina Guillén formaran part de les activitats d'aquest mes del vi de la DO.

   

  Can Coll recull 7,5 tones de raïm

   

  La Masia de Can Coll de Canyet va dur a terme el passat cap de setmana l'esperada verema de la present temporada amb un resultat positiu, tal i com s'esperava i avançaven els companys del Tot fa uns dies. S'han recollit 7,5 tones de raïm de qualitat, un 70% pansa blanca i un 30% merlot, amb les que s'esperen poder produir unes 5.500 ampolles de vi.

   

  Els dies previs a la recollida, Can Coll va demanar un permís especial a la Generalitat per poder controlar a través de la caça la població de porcs senglars de la zona, que podien fer perillar els fruits de tota una temporada. Aquest mètode de control també s'havia aplicat en alguns moments les darreres setmanes d'estiu, durant les quals es van arribar a matar set senglars.

   

  El proper 18 de setembre se celebrarà la Festa de la Verema de Canyet, i el 1 de novembre, la festa del vi novell. Des de la masia esperen una de les millors anyades dels darrers anys.