0
    40
    Final-027.JPG

18/05/2013
    El júnior de la Penya s'ha proclamat campió d'Espanya només 6 dies després de ser campió d'Europa. El Barça, un altre cop el rival, ha competit fins el final un partit que gairebé sempre han dominat els verd-i-negres des de la defensa
    Crònica
    Estadística
    La setmana perfecta
    Gerard Gomila, MVP de la final
    24 anys d'aquesta fotografia

El júnior de la Penya s'ha proclamat campió d'Espanya 24 anys més tard, i ho fa 6 dies després de guanyar el Nike International Junior Tournament, l'equivalent a l'Eurolliga júnior.

Els verd-i-negres ho han tornat a fer contra el Barça, el gran rival d'aquesta temporada, i els han vençut en un partit no apte per a cardíacs.
    Tot i que la Penya sempre ha dut la iniciativa, el Barça sempre s'ha aferrat al partit i ha tingut 3 tirs -l'últim ja des del mig del camp- per endur-se la final.

Els de Paco Redondo completen d'aquesta manera una temporada històrica, en la que a part de ser campions d'Europa i d'Espanya, també han aconseguit endur-se el torneig internacional d'Hospitalet.

De nou, com va passar ahir i en totes les victòries de la Penya en aquests últims 10 dies, la defensa ha estat la clau de l'èxit.
    Quan la Penya ha estat al seu millor nivell defensiu, ha castigat els errors del Barça anotant cistelles molt senzilles.

Així, ha arribat el primer parcial (4 a 11), la màxima diferència a la primera part (20 a 30), el forat a la segona part (36 a 45) i s'ha pogut mantenir les opcions quan no hi havia solucions al davant.

A l'altre bàndol però, sempre hi ha hagut un rival molt competitiu, que tot i no sentir-se còmode durant molts minuts del partit, ha trobat la manera d'enganxar-se i d'estar a punt de fer la tàctica del conill, que ja li va sortir fa 3 setmanes a la final del campionat de Catalunya.

A falta de 6 minuts, els verd-i-negres guanyaven per 8 (51 a 59) però llavors el partit s'ha travat.
    Si la Penya completava un petit parcial, s'enduria la final, però si el Barça s'enganxava, hi hauria partit fins l'últim segon.

I així ha estat. Picant pedra, anotant des del tir lliure i amb Marc Garcia assumint la responsabilitat, el Barça ha completat un 9 a 0 per posar-se per davant a falta de mig minut (60 a 59).

Llavors la Penya ha tornat a endurir la defensa i sobretot a controlar el rebot ofensiu per col·locar el 60 a 61 definitiu.
    El Barça ha comès les faltes de rigor, però els de Redondo no han pogut tancar el partit des del tir lliure.

En els dos últims atacs blaugranes però, la pilota, que havia estat ben circulada, no ha acabat entrant, i la Penya s'ha tornat a coronar.

De nou, el pes ofensiu de la Penya s'ha repartit molt en Gomila (13), Abalde (12), Nogués (11) i Sans i Iriarte (9).
    Per part del Barça, Garcia n'ha fet 17 i Xavi Moix 15.