Debut en lliga contra l’Alcoià

  0
  46
  3934.jpg

  25/08/2012 – El CF Badalona estrena la temporada 2012/2013 jugant al Camp del Centenari contra l'Alcoià, un dels candidats a l'ascens

  Les mitges tintes dels amistosos de pretemporada donen finalment pas a la competició. Aquesta tarda (18.30), al Camp del Centenari, el Badalona afronta el seu primer compromís del grup tercer del campionat de lliga de Segona B. Un dels grans tòpics del futbol indica que començar amb bon peu qualsevol mena de competició és cabdal, del tot transcendental. El tòpic -com la majoria- es pot matitsar. El primer partit de lliga és important només en la mesura que és precisament el primer. Però en realitat, es reparteixen la idèntica quantitat de punts que en qualsevol altra jornada del campionat. Evidentment, resulta molt més positiu començar sumant-ne tres que no aconseguint-ne cap. Però no és menys cert que són les primeres jornades de cada temporada les més incertes i difícils d'afrontar per a la majoria d'equips. Ho són perquè tots arriben amb un rodatge relatiu, encara lluitant per harmonitzar el trencaclosques immens de noves peces. El primer partit del curs no servirà per extreure conclusions clares, potser com a molt pot ajudar a començar a comprendre les línies mestres del nou projecte escapulat. Aquestes línies mestres ja s'han començat a mostrar durant la pretemporada, però és ara, aquesta tarda, quan s'han de plasmar amb el major nivell d'excel·lència possible. 

   

  I és que el nou equip badaloní ha canviat molt respecte al del curs passat. El principal dels canvis està a la banqueta. Albert Càmara està demostrant, amb les seves declaracions i els seus plantejaments, que lluny de ser una segona versió de Manolo Márquez, té un ideari sòlidament propi. Avui al Centenari, davant d'algun miler de seguidors escapulats, serà moment de començar a apreciar en directe quin és el rumb que l'ex defensa i capità del primer equip busca pel seu conjunt. Pelegrí i Pablo Gallardo són dubte pel compromís d'avui. L'onze inicial que pugui disposar el cos tècnic, és tota una incògnita. D'entrada, sembla que tots els jugadors parteixen amb similars opcions per ser de la partida des d'un bon començament.

   

  Si renovat a consciència està el Badalona, més ho està encara l'Alcoià. El primer rival escapulat del nou curs afronta el retorn a Segona B amb la intenció de fer el seu periple a la categoria de bronze el més efímer possible. Després de set temporades consecutives acabant en el top deu de la classificació de Segona B, va ser a finals de la temporada 10/11 quan finalment l'Alcoià va retornar a Segona. Però l'equip va notar-se en excés desacostumat, no va aconseguir mai rendir a Segona. D'aquí que el seu pas per la categoria de plata durés no més d'un curs. Ara el conjunt alacantí, pletòric com sempre de moral, afronta l'àrdua tasca d'encetar la temporada com un dels màxims candidats a quedar en zona de play-off. Només tres jugadors continuen de la plantilla que va defensar els interessos de l'equip d'Alcoi a Segona. Ben és cert, però, que els que han arribat són futbolistes de dilatada i consistent trajectòria, molt capaços d'igualar o millorar el rendiment dels que ja no hi són. El seu entrenador, també novell, és Asier Garitano, qui va dirigir amb força èxit a l'Oriola la temporada passada.