Demà, dijous, passarem a Fase 3

  0

  El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha donat el vistiplau avui dimecres al fet que Barcelona i Lleida passin a la fase 3 de desescalada a partir de demà dijous, tal i com va sol·licitar la Generalitat i l’Ajuntament de la capital catalana. A partir de demà, llavors, tota Catalunya estarà ja en l’últim estadi del desconfinament abans que diumenge que ve, 21 de juny, s’aixequi l’estat d’alarma en tot el país.

  La decisió s’ha pres després d’una reunió bilateral entre el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut del Govern celebrada aquest dimecres a la tarda. En aquesta reunió s’ha explicat que una de les raons per les quals es valorava positivament el canvi a fase 3 abans del diumenge té a veure amb la revetlla de Sant Joan. Les autoritats sanitàries volen facilitar la mobilitat total amb més marge de temps respecte a aquesta data del 23 de juny, quan molts catalans solen sortir de la ciutat per a la revetlla i aprofitar el dia festiu del 24 de juny. Cal recordar que a partir del 21 s’obriran les fronteres i es permetrà l’entrada de turistes i viatgers estrangers.

  Què es pot fer en aquesta Fase?

  La nova fase permetrà els viatges entre qualsevol província de Catalunya ja que només falten per sumar-se Barcelona i Lleida. L’obertura a la resta del territori es farà una vegada finalitzi l’estat d’alarma.

  Es continuaran mantenint, no obstant això, les recomanacions de Sanitat de mantenir la distància física de dos metres en la via pública i l’ús de mascaretes. En quant al sector hosteler, els restaurants, bars i locals d’oci podran reobrir al 50% d’aforament i al 75% a les terrasses. S’estipulen noves limitacions com no poder ballar en discoteques.

  Els centres comercials de més de 400 metres quadrats podran tornar a obrir sense superar tampoc el 50% d’aforament i reforçant les mesures de control d’higiene. També tornaran a l’activitat els mercats ambulants amb noves normes.

  Els teatres i sales de cinema poden tornar a obrir amb la meitat de l’aforament, mentre que en el cas dels concerts a l’aire lliure no podran superar un màxim de 800 persones.

  També es mantindran en totes dues regions recomanacions com permetre el teletreball i realitzar, si fos necessari, una volta a les oficines gradual en el cas d’aquelles companyies que requereixin l’assistència presencial dels seus treballadors.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí