Desmantellen una plantació de marihuana en un pis de La Salut

  0
  marihuana badalona2 0711.JPG

  09/11/2017 – Els Mossos van trobar més de 300 plantes de marihuana i abundant material per al cultiu.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir el 2 de novembre un home de 20 anys, nacionalitat dominicana i veí de Sabadell com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues i per defraudacions de fluid elèctric. L’arrestat tenia una plantació de marihuana clandestina en un pis del barri de La Salut de Badalona.

   

  La investigació es va iniciar el 22 d’octubre d’enguany arran d’una informació facilitada per la Guàrdia Urbana de Badalona. Els agents relataven que en un pis del barri de la Salut se sentia una forta olor a marihuana, sorolls constants i permanents de ventiladors o compressors d’aire condicionat, indicis que eren compatibles amb una plantació de marihuana.

   

  Tècnics de la companyia elèctrica subministradora van constatar que el consum elèctric de l’habitatge era anormalment alt i que, a més, s’estava subministrant il·legalment, ja que havien fet una connexió elèctrica fraudulenta.

   

  El investigadors van demanar una ordre d’entrada i registre al domicili i es va localitzar una plantació de marihuana clandestina repartida en tres habitacions. Hi havia un total de 315 plantes en avançat estat de creixement i també es va localitzar, en un altell del passadís, una bossa amb 100 grams de marihuana assecada i repartida en 53 bossetes preparades per al consum. La quantitat recollida tenia un valor en el mercat il·lícit de 20.000 euros.

   

  Pel que fa a la infraestructura de la plantació, els agents van trobar un sistema de regadiu, focus de llum d’alta potència per donar escalfor, reactàncies elèctriques, reguladors de temperatura, termòstats, aparells d’aire condicionat, ventiladors i filtres d’aire.

   

  Per tot plegat, els agents van detenir el responsable de la plantació per un delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació elèctrica. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb els fets.