Dos carrils bici connectaran Montgat, Badalona i Sant Adrià per la N-2 i per la costa

  0
  94
  bicis_0_0.jpg

  13/09/2016 – Una via segura per a bicicleta travessarà Badalona i s'implantarà en tres fases diferents, la primera de les quals començarà aquest 2017.

  Badalona anunciarà els propers dies novetats i iniciatives a posar en marxa amb motiu de la Setmana de la Mobilitat. Una de les més destacades serà l'establiment d'un carril bici que connectarà Sant Adrià, Badalona i Montgat a través de la via intraurbana que anys enrere era la Nacional 2.

   

  El projecte s'emmarca en la voluntat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona de constituir vies segures que uneixin municipis per millorar la mobilitat més enllà dels vehicles privats i el transport públic, per tal de fomentar la bicicleta. “És una idea diferent al carril que va anunciar la Generalitat fins a Blanes, de caire més ociós”, explica el regidor de Mobilitat, Francesc Duran.

   

  En realitat seran dos els carrils metropolitans que travessaran Badalona. El prioritari i imminent serà el de l'antiga Nacional 2. Aquesta via es durà a terme en tres fases, la primera de les quals començarà aquest 2017, amb una inversió de 400.000 euros, i que sortirà de Montgat i arriba al carrer d'en Prim, per Sant Bru. “És un tram o no hi ha metro, el més senzill de fer, i que aportarà una millora de connectivitat a la zona”, apunta Duran.

   

  La previsió és que el primer tram estigui conclòs la tardor de 2017 o fins i tot abans. Les dues fases següents comprendran entre Prim i el Palau Olímpic, la més complicada de les tres, i de l'Olímpic fins a Sant Adrià.

   

  El segon carril recorrerà Eduard Maristany de punta a punta i s'ha de diferenciar de l'actual carril que existeix en alguns trams de passeig Marítim i Rambla, indica el responsable de Mobilitat. I és que, el que existeix a dia d'avui, és un espai compartit i el que es pretén establir en un futur és una via diferenciada. De fet, és probable que l'únic que es pugui aprofitar dels actuals carrils sigui el tram més proper a la Barca Maria.

   

  Millores a l'entorn de Can Ruti i pas de zebra

   

  La Setmana de la Mobilitat, entre els dies 16 i el 22, prepara moltes activitats i altres anuncis, més enllà de la bicicleta. Un altre dels punts serà una caminada des de la B-20 fins a Can Ruti, on s'anunciaran millores de la carretera i els accessos que pugen fins al campus i es mostrarà pintat el pas de zebra que uns activistes de la Taula de la Mobilitat van pintar de forma reivindicativa durant el passat mandat i que Albiol va sancionar econòmicament.

   

  Pedalada conjunta del Barcelonès Nord

   

  Aquest diumenge, per primer cop, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià col·laboraran durant la Setmana de la Mobilitat i celebraran plegats una plegada popular per promoure l'ús de la bicicleta, amb inici a Santa Coloma i final a la plaça de la Vila adrianenca.