L’IMPO impulsa als emprenedors a ‘Tornar a començar’ amb un programa de formació

    0
    56

    19/07/2012 – La iniciativa va destinada a persones que han hagut de tancar la seva empresa i volen tornar a fabricar un nou projecte; l'IMPO vol valorar la seva experiència més enllà d'un fracàs.

    L’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona iniciarà el proper mes de setembre el nou programa ‘Tornar a començar’ orientat a aquelles persones que han tingut una empresa i l’han hagut de tancar, però que es plantegen tornar-ne a crear una altra. Un dels aspectes clau és promocionar el paper de l’empresari que es troba en aquesta situació, posant en valor la seva experiència i, lluny de considerar-la un fracàs, convertir-la en una font d’aprenentatge per a una segona oportunitat.

    La metodologia d’aquest programa consistirà en diverses accions encaminades a que la persona participant pugui analitzar la viabilitat d’iniciar un nou projecte o, en tot cas, en orientar-la perquè pugui trobar feina per compte aliena, si definitivament no es reuneixen les condicions per iniciar una nova empresa.

    Es partirà d’una entrevista individual per explicar en què consisteix el programa i per conèixer la situació i motivacions dels participants. A partir d’aquí s’analitzarà l’interès i la conveniència de participar en sessions de treball “estratègies per al canvi”, amb tallers de motivació, d’habilitats directives i d’anàlisi de la idea. Però la tasca més important es farà amb l’assessorament individual, tant per part de tècnics de consultoria empresarial com per altres d’orientació per a l’ocupació.

    El programa també inclou acords amb entitats financeres, per tal que els emprenedors de segona oportunitat puguin accedir a entrevistes amb gestors de Banc de Sabadell, de Catalunya Caixa, de BBVA i de Microbank, per valorar els seus projectes d’inversions.

    El gerent de l’IMPO, Antonio Ainoza, considera que en la situació econòmica difícil que estem vivint és molt important el suport a les empreses, tant a les que ja estan funcionant com ajudant a les persones que en volen crear de noves.

    Pel que fa a l’emprenedoria, Ainoza ha indicat que la nostra societat presenta uns trets diferencials respecte a les anglosaxones, sobretot en la consideració que es té de les persones que han hagut de tancar un negoci. Generalment es tendeix a veure aquesta situació només com un fracàs. Pel contrari, cal ser conscients que el cicle emprenedor inclou també el tancament d’empreses i que aquest pot representar un canvi positiu per aprendre, actualitzar les expectatives i tornar a proposar-se un nou intent.