Dos detinguts per agredir treballadors del Trambesòs

  0
  39
  Trambesòs-Estació-de-Sant-Adrià.jpg

  20/08/2013 – El sindicat UGT ha tornat a alertar de la manca de seguretat als combois, especialment al seu pas pels "barris més conflictius" de Badalona i Sant Adrià de Besòs.

  El sindicat UGT ha alertat aquests dies de manca de seguretat als combois del Trambesòs, especialment al seu pas pels "barris més conflictius" de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Segons denuncia el sindicat, la matinada de dissabte un grup de joves va agredir violentament els vigilants de seguretat de la parada de Sant Adrià, així com al conductor del comboi en el que viatjaven, després d'advertir-los que no podien fumar dins del vagó. Dos dels agressors van ser detinguts. Des de la UGT, asseguren que és un episodi més d'un reguitzells d'incidents i és per això que reclamen reforçar les mesures de seguretat per garantir la integritat de treballadors i usuaris, així com la implicació d'ajuntament i forces de seguretat.

   

  No es tracta del primer incident ni de la primera queixa per manca de seguretat als tramvies. L’empresa té desplegat un potent dispositiu de vigilants, però el comitè d’empresa afirma que tot i així, és molt difícil evitar tots els incidents. Per això reclamen, més enllà de la seguretat privada del transport, una major coordinació amb els consistoris de Sant Adrià i Badalona i les forces policials de les ciutats, en vistes a augmentar la presència dels cossos de seguretat a determinades hores i punts concrets de les línies. Des de l’Ajuntament de Badalona explicaven fa uns mesos que la guàrdia de barri patrulla per la zona i fins i tot puja al tram i dialoga amb els treballadors. Així mateix, el consistori sempre s’ha mostrat disposat a asseure’s amb l’empresa per parlar d’una coordinació més estreta en matèria de seguretat.