El creador de les criatures de ‘La historia interminable’ visita el Cryptshow 2014

  0
  68
  historia interminable.jpg

  30/06/2014 – Cryptshow Festival dedica el seu homenatge a Colin Arthur, icona cinematogràfica expert en efectes especials, maquillatge i animatrònica.

  Cryptshow Festival dedica el seu homenatge a Colin Arthur, icona cinematogràfica expert en efectes especials, maquillatge i animatrònica. El britànic visitarà el festival durant els dies 5 i 6 de juliol, aquest últim dedicat íntegrament a la seva figura. Diumenge 6 de juliol, a les 12 hores, a la Sala El Círcol, Colin Arthur oferirà una master class de dues hores on mostrarà part de la seva tècnica i alguna de les seves criatures. L'homenatge continuarà amb la projecció de ¡Zarpazos! Un viaje por el Spanish Horror, un documental on Víctor Matellano fa un repàs per l'explosió de producció fantàstica i de terror de l'estat espanyol als anys 70, on Colin Arthur té un paper destacat juntament amb Jordi Grau, José Ramón Larraz o Joe Dante. El documental donarà peu a la projecció de La historia interminable on Arthur va donar forma a l'imaginari de Michael Ende.

   

  L'especialista en efectes especials i maquillatge Colin Arthur pot presumir d'una extensa carrera que va des del Museu de Cera de Madame Toussads, a Londres, fins alguns dels moments més memorables del novè art, passant per la publicitat i la televisió. El simi de 2001: una odissea de l'espai o la màscara de Vincent Price a Dr Phibes són obra seva. El viatge fantàstic de Simbad, Lluita de titans o Conan el Bàrbar son només alguns dels títols en els que ha participat. Stanley Kubrick, Ridley Scott, Wolfgang Petersen, Pedro Almodóvar i Alejandro Amenábar són alguns dels directors que han confiat en ell per donar vida a les criatures que van imaginar.