El govern guanya temps i emplaça el projecte de Badalona Capaç al Ple d’octubre

  0
  40
  bdn capaç.jpg

  28/09/2016 – El debat torna a recaure en els mateixos arguments i peticions, sense novetats, i les alternatives i l'hipotètic desenllaç no arribaran fins d'aquí a un mes.

  S'acaba setembre i Badalona Capaç seguirà sense disposar d'una solució definitiva per al seu canvi d'ubicació i l'estrena d'un nou centre ocupacional per a persones amb discapacitat. El Ple d'aquest dimarts ha viscut el debat més intens i dilatat al voltant del dilema sobre quin projecte hauria d'oferir a l'entitat una nova llar, lluny de l'antiga Cros. De moment, el desenllaç haurà d'esperar, com a mínim, al Ple d'octubre, quan el govern portarà alternatives treballades i fermes al projecte que la Fundació preveia materialitzar fa més d'un any, que comportaria la instal·lació d'un Mercadona a la Morera.

   

  Així ho ha promés l'alcaldessa Dolors Sabater, que s'emplaça a la propera sessió ordinària per determinar quina direcció agafarà la resolució. “Abans no hi havia diners, ara sí i ens plantegem invertir. No renunciem a trobar una alternativa”, va reinvindicar ahir. Això sí, el govern s'ha abstingut davant la moció presentada per l'oposició en bloc que demanava portar el projecte del Turó de l'Enric al Ple d'octubre. Sabater va apuntar ahir que no només volen portar la iniciativa presentada per la Fundació, també les alternatives que, ara, tenen un mes per trobar.

   

  També s'ha pronunciat en aquest sentit el regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde, Oriol Lladó, qui assegura que el proper Ple hi haurà “una proposta ferma” per poder debatre-la i votar. “Si existeix”, diu, intentaran “trobar una millor solució” al projecte actual. No obstant, recorda que la idea base de Badalona Capaç amb les modificacions proposades continua sent una alternativa molt a tenir en compte.

   

  Des de l'oposició, totes les formacions, que presentaven conjuntament la moció a proposta de Badalona Capaç, han demanat portar al proper Ple el projecte del nou centre ocupacional. “Està prou madur; hi ha més pros que contres”, va apuntar el regidor de CiU Ferran Falcó. “Si no hi ha una altra alternativa, portin el projecte que hi ha. No podem allargar més”, creu la socialista Conxita Botey. En el mateix sentit s'ha pronunciat Juan Miguel López, de Ciutadans, a qui el projecte l'ha anat convencent a mesura que l'ha conegut, explicava aquest dimarts. El president 'popular', Juan Fernández, avisa que s'està “posant en risc el futur de la Fundació”, i demana decisió.

   

  A les portes de la Casa de la Vila, favorables i detractors del projecte que suposaria un Mercadona més a la ciutat s'han trobat en un mateix espai per reivindicar causes oposades. Badalona Capaç també ha aprofitat el seu torn de paraula al Ple per repassar els seus arguments i demanar que el projecte s'elevi a Ple aquest octubre.