El govern municipal anuncia que el Centre Cívic del Carme podria obrir al 2013

  0
  50
  El Carme 2 Façana.JPG

  11/10/2012 – El PSC critica que no s'hagi posat en marxa encara i demana una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pogui conèixer les instal·lacions.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va anunciar ahir que el nou Centre Cívic i Cultural El Carme podria entrar en funcionament el 2013 si s’aconsegueixen els recursos necessaris per mantenir l’edifici. L’alcalde va visitar ahir matí l’edifici acompanyat per la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, la regidora del Districte 1, Mercè Rius, i el director de Serveis de l’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Xavier Segura. Les obres d’aquest edifici de 3.500 metres quadrats situat al centre de la ciutat van finalitzar el passat mes de juliol i han suposat una inversió superior als 6 milions d’euros, que ha anat a càrrec de l’AMB.

   

  El batlle ‘popular’ va explicar que “l’Ajuntament de Badalona no l’ha pogut inaugurar encara, no per falta d’idees ni projectes, sinó perquè ara no es disposa dels 300.000 euros que es necessiten per al seu manteniment anual”. “El Carme és un Fórmula 1 però no tenim els diners per pagar la benzina per fer-lo funcionar”, manifestà l’Alcalde. Garcia Albiol va afegir que la intenció del Govern municipal és posar en servei tot l’edifici el proper any si s’aconsegueixen els recursos necessaris per afrontar el seu manteniment.

   

  El Centre Cívic i Cultural El Carme és un edifici situat al carrer de Francesc Layret, amb una planta subterrània, una planta baixa, 4 pisos i una planta superior de serveis. Segons les previsions municipals, a la planta subterrània hi haurà una sala d’exposicions, a la planta baixa s’ubicarà l’Oficina de Turisme i un petit auditori i a la primera planta diverses sales d’estudi. A la tercera planta, aprofitant la gran terrassa construïda, es podrien organitzar actes diversos, com presentacions i recepcions.

   

  El PSC exigeix una jornada de portes obertes i la posada en marxa del centre

  Davant la visita governamental d’ahir, el PSC reitera la seva exigència a l’executiu municipal per a que organitzi unes jornades de portes obertes perquè tots els badalonins i badalonines puguin conèixer el centre. Unes portes obertes que han de ser el pròleg, demanen, a l’obertura definitiva del centre, un cop definit el seu contingut, a partir del debat i el consens amb el conjunt d’entitats de Badalona.

   

  En paraules del president del grup municipal, Jordi Serra, si el centre resta tancat “només es degut a la manca de idees, projecte i voluntat del govern municipal”, i així “es va palesar amb l’encàrrec fet per l’Ajuntament a la Diputació de Barcelona, fa sis mesos, d'un Pla d’Usos”, remarca el PSC.

   

  Els socialistes tenen clar el seu projecte per al nou equipament cívic: una sala d’exposicions homologada per la Generalitat; un punt de trobada, lectura i convivència per a gent gran; una ludoteca gestionada per entitats juvenils que ompli el buit deixat per la desaparició del Casal de Pares i Mares; una sala d’estudi lligada a la biblioteca de Can Casacuberta, i una sala d’actes oberta a tothom.