El mexicà Eduardo Ruiz Sosa presenta a Badalona ‘Anatomía de la memoria’

  0
  46
  eduardo ruiz sosa.JPG

  16/06/2014 – Eduardo Ruiz Sosa va néixer a Culiacán, Mèxic, el 1983 i des de 2006 viu a Cerdanyola del Vallès (Barcelona); es va fer amb la Beca de Creació Literària Han Nefkens al 2012.

  El proper dimarts 17 d´abril, a les 19.30 la llibreria El Full de Badalona acollirà la presentació d’Anatomía de la memoria, la darrera novel·la del mexicà Eduardo Ruiz Sosa, que estarà a companyat del regidor Josep Duran, encarregat de presentar l’acte.

   

  Anatomía de la memoria és una novel·la que sorprèn per l'originalitat i complexitat de la seva estructura (amb la forma d'un tractat d'anatomia va disseccionant els mecanismes, les trampes i la impossibilitat de la memòria); pel seu estil captivador i la seva prosa hipnòtica; pel seu contingut, que incideix en els temes essencials del nostre temps: la identitat, la memòria, la violència, la recerca de la utopia… Una obra sobre la necessitat de la rebel·lió i la memòria, en un món malalt de violència, desolació i oblit.

   

  Eduardo Ruiz Sosa va néixer a Culiacán, Mèxic, el 1983 i des de 2006 viu a Cerdanyola del Vallès (Barcelona). Va estudiar Enginyeria Industrial i és doctor en Història de la Ciència. Actualment cursa l'últim any del Doctorat en Filologia Espanyola.

   

  Al 2012, un jurat format per Juan Villoro, Ignacio Vidal Folch i Lourdes Iglesias, va concedir, per unanimitat, a Eduardo Ruiz Sosa la I Beca de Creació Literària Han Nefkens, el que li va permetre cursar el Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra i dedicar-se durant un any a escriure Anatomía de la memoria. Al 2007 va obtenir el Premi Nacional de Literatura Inés Arredondo amb el llibre La voluntad de marchar (Fondo Editorial Tierra Adentro, 2008).