El Ple dóna el vistiplau al nou conveni entre Ajuntament i Badalona per al nou estadi de futbol

  0
  64
  estadi.JPG

  21/06/2014 – L'acord va ser aprovat per unanimitat; l'Ajuntament atorgarà al club una subvenció de 100.000 euros i construirà el camp amb els diners de la subhasta dels terrenys de l'avinguda de Navarra, encara per aprovar.

  El Ple municipal ha aprovat en la sessió extraordinària i urgent celebrada aquest divendres 20 de juny el contingut del renovat conveni entre l’Ajuntament de Badalona i el Club Futbol Badalona, que ha de fer realitat la construcció del futur estadi municipal de futbol de la ciutat.

   

  El conveni adequa a la nova realitat econòmica els mecanismes de col·laboració entre el Consistori i el club de futbol que es van fixar en el Protocol d’acords, signat entre ambdues parts el 28 de novembre de 2005 i ratificat pel Ple el 20 de desembre del mateix any, i que establia la permuta de la finca municipal del camp de futbol del barri de Morera per la finca propietat del Club Futbol Badalona a l’avinguda de Navarra.

  En el conveni es repassen els acords signats l’any 2005 que ja s’han executat i es modifiquen o ratifiquen altres aspectes dels pactes d’aquell any. Els punts a destacar són els següents:

   

  • L’Ajuntament de Badalona construirà el nou estadi municipal de futbol de Badalona en els terrenys públics destinats a tal fi a la zona de Montigalà, en el termini de 25 mesos des de l’adjudicació de les obres. Aquest projecte modifica i simplifica tècnicament la proposta dissenyada inicialment per l’arquitecte Dominique Perrault l’any 2001.
  • S’establirà la forma de gestió més adient, atenent les determinacions legals i les circumstàncies i realitats econòmiques del moment.
  • Es crearà una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment dels assumptes derivats del conveni.
  • S’atorgarà al Club Futbol Badalona una subvenció finalista fixada en la quantitat de 100.000 €.
  • Mentre no estigui construït el nou estadi, el Club Futbol Badalona passarà a ocupar de forma provisional el camp de futbol municipal ja existent actualment a Montigalà. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Badalona condicionarà el camp a tal efecte.

   

  La construcció del nou estadi municipal no generarà cap despesa per a l’erari municipal ja que es finançarà amb els diners que s’obtindran de la venda dels terrenys de l’Avinguda de Navarra, on es troba el Camp del Centenari, actualment de titularitat municipal després de la permuta feta en el seu moment amb el CF Badalona. Els plecs tècnics per a la convocatòria de la subhasta en pública concurrència d’aquests terrenys s’aprovaran, en principi, en el Ple del mes de juny, d’aquí a uns dies.

   

  El conveni és fruit de la negociació entre l’Ajuntament de Badalona i el Club Futbol Badalona iniciat en el mes d’octubre de 2013. Al febrer de 2014, el club va aprovar un esborrany dels acords. Amb l’aprovació del conveni culmina de manera molt positiva tot el procés reactivat aquests mesos i, sobretot, desbloqueja definitivament i després de molts anys la construcció de l’estadi municipal de futbol.

   

   

  L’acord ha obtingut el vot a favor de tots els grups municipals de l’Ajuntament. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha qualificat d’històrica l’ocasió, ja que “amb aquest conveni s’inicia el procés que permetrà la construcció del nou estadi de futbol del Badalona, que és una reclamació del club des de fa 20 anys”. En els propers mesos es farà la subhasta dels terrenys a on juga el Badalona i començarà la construcció del nou estadi.

   

  Tot i l’actitud positiva dels grups de l’oposició, que també han celebrat l’aprovació del conveni, PSC, CiU i ICV-EUiA han trobat a faltar que, amb el nou acord, el govern local hagi portat també a aquesta sessió extraordinària les condicions de la subhasta dels terrenys que, al capdavall, segons han dit els respectius portaveus, és el que permetrà aconseguir el finançament i donar el pas definitiu per a la construcció de l’estadi.