El Prat s’acomiada espantant el tercer (85-80)

0
    25

19/04/2015 – L’equip d’Agustí Julbe es queda a les portes de derrotar al Breogán, fent un dels millors partits de la segona volta del campionat.

El CB Prat va posar el punt final a la seva primera temporada a la LEB Or competint a la pista d’un dels blocs més poderosos de la categoria. El Breogán mai les tindria totes contra els potablaves, ja que l’equip de Julbe va recuperar l’espurna d’encert que li havia mancat durant l’últim mes.

Des de l’inici del duel, sobre el parquet del Pazo es veuria a un Prat serè i agressiu. Els potablaves agafarien el control del marcador amb un parcial de 0 a 8 (7-10) i es mantindrien enganxats durant tot el primer període (19-17) gràcies a l’encert d’Agustí Sans (7 punts al primer quart).

Tot i la reacció local (28-24), el vinculat del FIATC Joventut sabria contrarestar el poder físic de Brandon Lee i la superioritat gallega en el rebot amb la bona feina dels seus exteriors. Roger Vilanova lideraria l’equip per tal d’aconseguir un nou parcial contundent (0-10) que tornaria a donar avantatge al conjunt català (28-34).

L’encert de Lee, però, permetria al Breogán marxar als vestidors per davant (43-40), tot i evidenciar certs dubtes en el seu joc. El tercer quart seria totalment potablava, amb el Prat arribant a gaudir d’una màxima diferència d’onze punts.

A falta de deu minuts, el Breo perdia de forma clara (56-64). Els gallecs necessitarien agafar-se a la millor versió de Brandon Lee (13 punts a l’últim quart) per sobreviure a la pressió potablava i remuntar.

L’equip de Lisardo Gómez ajustaria el marcador amb un parcial de 9 a 0 (65-66), però el Prat seria capaç de continuar competint fins al darrer instant. Ja en el tram final, i amb el duel empatat (80-80), un triple d’Alex López i dos tirs lliures anotats per Lee li donarien el triomf al Breogán.

L’aler pivot nord-americà tancaria el partit amb 29 punts i un 34 de valoració, sent el principal referent del Breo. Per part potablava, Roger Vilanova seria l’home més entonat, amb 14 punts, 8 assistències i un 20 de valoració. El Prat s’acomiada de la LEB Or donant la cara fins al final.

Fitxa tècnica:

Breogán (85): Chapela (-), Mortellaro (1), Llorca (5), López (4), Matulionis (7), Sánchez (4), López (17), McGhee (12), V.Wijk (6) i Edwards (29).

CB Prat Joventut (80): Vilanova (14), Ros (15), Abalde (2), Iriarte (9), Gomila (5), Martí (-), Serrano (12), Sans (9), Guallar (-), Nogués (8) i Nikolic (6).

Parcials: 19-16 / 24-24 / 13-24 / 29-16

Rebots: Matulionis (9) / Serrano (10)

Assistències: Sánchez (6) / Vilanova (8)

Incidències: última jornada de la fase regular de la LEB Or. Partit disputat al Pazo Provincial de Deportes de Lugo.