El rem del CN Badalona sobreviu a un accidentat debut a la lliga

  0
  46
  DSC_0380.JPG

  22/06/2016 – El sènior masculí patiria una forta topada amb l’embarcació del Flix, mentre que el veterà masculí trencaria un rem.

   

  L’obertura de la Lliga Catalana de Llagut 2016 no serà recordada amb un somriure pels integrants del CN Badalona. El passat cap de setmana, tota la delegació de la secció de rem del club es desplaçaria fins a la platja de Santa Cristina, situada a Lloret de Mar, per començar la competició oficial del llagut català.

   

  Sens dubte, el sènior masculí del Natació es presentava a la cita sent un dels equips del club amb més opcions de lluitar per objectius importants. Cap dels membres de la tripulació blava esperava haver de viure un final de regata tan surrealista i vertiginós.

   

  “El nostre objectiu era entrar a la final A, perquè tampoc sabíem quin seria el nivell de la resta de clubs. L’objectiu es va assolir, classificant-nos amb el tercer millor temps, però després vam patir un contratemps”, relatava Aarón Sánchez, un dels remers del sènior masculí del CN Badalona.

   

  Un cop situats a la final, la formació badalonina patiria un accident amb un altre dels clubs participants. “Vam topar amb l’embarcació del CN Flix quan ells sortien de la ciavoga i nosaltres ens disposàvem a entrar. Ells van sortir del seu carril i vam topar. El llagut va quedar bastant afectat i es van trencar alguns rems”, recordava Sánchez.

   

  Aquesta topada acabaria amb el Flix desqualificat i amb el CN Badalona acabant la final en tercera posició. El Rem Santa Cristina guanyaria la prova, seguit del Xino Xano Deltebre. “Ara haurem d’arreglar amb la Federació Catalana el resultat de la regata. Hem d’arribar a un acord amb Xino Xano per veure com se soluciona el tema de la segona i la tercera posició. A vegades un punt et pot donar o treure una lliga”, valorava Aarón Sánchez, remer del sènior masculí blau.

   

  Malgrat viure un debut amb un excés d’acció, el CN Badalona espera “fer alguna cosa important a la lliga catalana, aprofitant l’embarcació nova i els rems nous que s’han demanat”.

   

  Fer pinya

   

  Mentre el sènior masculí va poder pujar al podi a Santa Cristina, l’equip absolut de noies no aconseguiria fer-se notar. L’escassa experiència de la tripulació faria que l’equip patís per completar un bon debut.

   

  “Tenim un equip molt jove i fa poc que entrenem plegades. A la crono vam intentar sortir a totes i finalment es va entrar a la final B. La veritat és que el vent va pujar molt i ens va costar tenir un bon ritme. Vam acabar terceres de la final B”, valorava Helena Merino, membre del sènior femení del CN Badalona.

   

  Segons la remera del Natació, la pròxima evolució en infraestructures que les entitats badalonines que es dediquen al rem esperen veure és la construcció d’un camp de regates fix a Badalona.

   

  “Amb el port que tenim, crec que és una llàstima que no tenir-l, ja que som envejats per molts clubs de Catalunya. Hem llegit que el govern està estudiant aquesta possibilitat. Seria molt positiu, tant per poder entrenar millor com per evitar els problemes que tenim sempre per organitzar regates a Badalona”, manifestava Merino.

   

  Els blocs més consolidats

   

  Dins de l’estructura de rem del CN Badalona, els dos equips veterans destaquen per ser els blocs més cohesionats en la institució. Quico Llucià, responsable de la secció de rem del club, així ho assegura.

   

  “Els equips més consolidats són els de veterans, malgrat que tots els seus membres tenen moltes responsabilitats familiars. La missió d’aquests dos equips és optar sempre a les primeres places de Catalunya”, traslladava Llucià a aquest diari.

   

  Tot i comptar amb una tripulació de nivell, la sort no va acompanyar el CN Badalona en la regata de veterans masculins. “Veníem de fer el segon millor temps en la prova cronometrada, però a l’hora de la veritat vam trencar un rem. Això ens va impedir passar de la quarta plaça”, lamentava Quico Llucià.

   

  A més, “les veteranes no van saber remar bé amb el garbí i també van arribar en quarta posició a la final A”. L’elevat grau d’accidentalitat i de mala fortuna sofert pel CN Badalona a Santa Cristina ha quedat ja oblidat. Ara, tot el club entrena amb força per deixar definitivament enrere els fantasmes viscuts a Lloret i aconseguir grans resultats a Torredembarra, seu de la segona regata de la Lliga Catalana de Llagut (3 de juliol). 

   

  Fotos: Helena Merino.