El ressorgir de les Dracs Girls

  0
  20160613_213603.jpg

  23/06/2016 – L’equip femení de l’entitat ha iniciat un projecte que l’ha de conduir a recuperar el prestigi que va tenir la secció a finals dels 90.

   

  Igual que en la categoria masculina, els Badalona Dracs van ser una de les entitats pioneres en fer el pas d’expandir el futbol americà nacional cap al gènere femení. A finals de la dècada dels 90, i només un any després de néixer com a equip, les Dracs Girls guanyarien dos títols de lliga consecutius, consolidant-se com una de les referències estatals del ‘nouvingut’ esport.

   

  Amb el pas del temps, però, l’estabilitat de la secció femenina de l’entitat ha passat per diferents etapes: algunes de molt positives i d’altres de més fosques. Un cop superat un període de dos anys sense gairebé competir, aquesta temporada les Girls han tornat a entrar a escena a la lliga nacional.

   

  Gràcies a un impuls inicial de captació de jugadores executat per Pere Moliner i a la continuïtat posterior realitzada pel staff tècnic actual, els Badalona Dracs tornen a comptar amb un equip femení en condicions. Tot i haver quedat últimes del campionat estatal (0/5), el conjunt dirigit pel head coach Manuel Pérez ha trobat el camí idoni per començar a créixer.

   

  “El projecte del femení no ha tingut l’estabilitat del sènior masculí. De fet, fa tres anys vam patir una fuga de jugadores cap a Pioners, però aquesta temporada es va començar de nou a fer captació”, relatava el tècnic principal de les Dracs Girls a aquest diari. Pérez, exjugador dels Dracs, ha pogut envoltar-se del “millor staff de la lliga” per iniciar aquest projecte de futbol americà femení.

   

  “Tenim un entrenador per cada línia i per les receptores, les corredores i les quarterbacks. Això ens ha permès treballar molts aspectes de tecnificació”, exposava l’entrenador negre-i-plata. Ferran Llibre (coordinador atac), Mario Codina (coordinador defensa) i David Pozo (coordinador de quarterbacks) acompanyen Manuel Pérez en aquesta aventura.

   

  “La captació que estem realitzant funciona. Hem augmentat la plantilla fins a les 24 jugadores. Un cop acabada la competició ja s’ha començat a fer pretemporada per poder disposar d’una base sòlida. Volem tenir a molta gent en cada entrenament perquè així podrem fer simulacions de partit”, assegurava el head coach de les Girls.

   

  En pocs mesos, el femení de Badalona Dracs ha incrementat les seves fitxes prop d’un 70 per cent (de 14 a 24), tot i que l’objectiu és superar la xifra de 30 jugadores. Per assolir-la, el club organitzarà diferents jornades de portes obertes destinades a acostar el futbol americà a la població.

   

  Segons Manuel Pérez, “el projecte té molta vida”, ja que “tot el staff segueix i el club s’està mostrant involucrat”. Veient un sol entrenament ja es pot comprovar que el bon ambient regna dins del vestidor de les Dracs Girls, factor clau per aconseguir fer créixer l’equip. “Les jugadores s’enganxen pel gran grup humà que hi ha i per la psicologia d’equip que tenim”, celebrava el coach de les Girls.

   

  Sens dubte, aquesta temporada l’element més motivador que ha envoltat la secció femenina dels Dracs “és la unitat del grup”, tot i que també ha calgut lluitar contra moltes dificultats.

   

  “Les jugadores s’han donat molt suport entre elles i han sabut gaudir dels bons moments. L’aspecte més negatiu és el tema del material. A vegades no en tenim suficient per poder afrontar com caldria les jornades de portes obertes i els entrenaments”, lamentava Manuel Pérez.

   

  És evident que el projecte del femení dels Dracs necessita “tres o quatre anys de vida” per poder-se equiparar al sènior masculí. L’escenari ideal seria poder ampliar la xifra de partits de la lliga nacional i crear un equip de formació femení preparat per fer un relleu generacional quan toqui.

   

  Mentre tot això es mou, les Dracs Girls continuaran treballant per evolucionar. “L’únic que busquem és gent amb capacitat de superació. Sempre que perdis o caiguis hi haurà companyes al costat que et donaran la mà per aixecar-te i afrontar la següent possessió”, declarava Manuel Pérez. Amb la filosofia clara, només podem dir una cosa: Go Girls!