El SFP porta a Antifrau les oposicions de la Guàrdia Urbana

  0
  GU.JPG

  26/07/2013 – El sindicat del cos local badaloní insisteix en què el procés està tacat per irregularitats; l'oposició continua demanant que s'aturin els ascensos fins que tot s'esclareixi; el govern local assegura que tot s'ha portat amb màxima rigorositat.

  Els dubtes sobre els processos d’oposició de la Guàrdia Urbana de Badalona van tornar a incendiar el Ple municipal aquesta setmana. Encara que no formava part de l’ordre del dia ni de cap moció, la intervenció d’una delegada del Sindicat de Funcionaris de Policia, per desmentir i corregir algunes afirmacions del govern durant el Ple anterior, va escalfar la sala. Des del sindicat insisteixen en què els exàmens eren impossibles d’aprovar, que es continua sense conèixer la procedència de la bateria de preguntes a partir de la qual es van elaborar les proves i que la disparitat de notes no fa pinta de ser una coincidència: “Existeix menys d’un 0,5% de possibilitats que les notes d’un examen siguin tant extremes, o molt altes o molt baixes; i ha succeït en dos proves, en aquest cas”. El SFP manté que s’ha d’aturar el procés d’ascensos; de fet, ha portat el cas a l’Oficina Antifrau, que ho investigarà.

   

  Des del govern municipal s’insisteix en la rigorositat dels exàmens i asseguren que el tribunal, format per gent del cos local i d’altres policies i organitzacions superiors, va escollir i va modificar cada pregunta.

   

  L’oposició, que ja va portar una moció denunciant el tema el mes passat, considera que el nivell de sospita hauria de portar el govern a reflexionar i aturar els processos d’ascens i, si cal, repetir les proves, tal i com ha decidit fer recentment l’Ajuntament de Barcelona. PSC, CiU i ICV-EUiA afirmen que això tan sols serveix per perjudicar més la imatge de la Guàrdia Urbana, danyada durant el darrer any, i que, per molt que es negui, hi ha una clara ombra de sospita.