Els Badalona Dracs es proclamen campions de la Lliga Nacional

0
    34

17/06/2014 – Després de 10 anys i amb un intens partit davant els València Firebats (24-18), els Dracs aconseguien la copa de la Lliga Nacional.

El passat diumenge, 15 de juny, a les instal·lacions del club C.D. Pomar amb un ambient immillorable a la grada i animat per la batucada de Bufons del Toc, es va viure una de les finals més intenses del futbol americà, al decidir-se en els últims segons del partit el guanyador de la Lliga Nacional de Futbol Americà Sèrie A.

El partit començava guanyant el sorteig els Badalona Dracs, qui declinaven per a començar atacant a la segona part. El joc dels València Firebats va començar amb grans carreres per part del seu quarterback Chris Debowski, qui amb Nayim Mohamed començaven a ser les armes ofensives de l’equip de la ribera del Túria, però el primer touchdown del partit vindria per part del conjunt del Badalona, que amb carreres de Sergi Gonzalo, Curtis Cannon, Cesar Brugnani i Kevin Dunley, aconseguien arribar a la red-zone valenciana, que amb una carrera de sis iardes aconseguia Javier Fernández, el primer dels touchdowns del Badalona. Jordi Brugnani posaria el 7-0 al marcador a l’anotar el punt extra.

En el segon quart, l’equip dels Firebats reaccionava i Debowski liderant l’ofensiva valenciana, aconseguia moure les cadenes fins arribar a la red-zone de l’equip dels Dracs, que en la següent jugada amb un pas a Mohamed posaria el 7-6 al marcador, no aconseguint l’anotació extra. Els Dracs intentaven una i una altra vagada anotar, però tot i haver-lo intentat no s’aconseguiria anotar en aquest quart. Qui si ho faria de nou seria els València Firebats en una jugada semblant al primer dels touchdowns, Debowski amb un pas curt a Mohamed, aquest últim aconseguiria anotar de nou quan estaven a punt d’arribar al descans. La jugada extra no es va convertir al sortir el xut desviat, quedant el marcador en un 7-12 a la meitat del temps.

Després de diversos ajustos per part d’ambdós esquadres, les defenses començaven a apoderar-se dels atacs i únicament els Dracs aconseguien anotar gràcies a un field goal de 30 iardes pujant escurçar distàncies i posar-se 10-12 al lluminós. Brugnani ho intentaria de nou d’una mica més lluny, però en aquesta ocasió seria bloquejat per la defensa valenciana.

Amb diversos intents per part dels atacs, després de diverses intercepcions per part dels dos equips arribava l’últim quart, el dels vencedors, que a falta de cinc minuts per al final, els Firebats aconseguien amb la seva dupla letal en el partit anotar. Un nou pas de Debowski a Mohamed posaria el 10-18 al marcador. L’intent extra no aconseguiria convertir-se, a l’intentar una jugada i ser bloquejada per la dura defensa del Badalona. La grada començava a animar-se i els Dracs van arribar a l’últim minut i amb una gran gestió dels temps morts i del rellotge, aconseguien de nou arribar a la red-zone dels València Firebats. El running back, Javier Fernández, aconseguia llavors el touchdown que situava el 16-18 al marcador i les possibilitats de fer la gesta es veien a l’horitzó, posant el 16-18 al marcador. El propi Gonzalo amb una carrera exterior aconseguia empatar el partit, embogint als presents.

Quan tots pensaven ja en la pròrroga, arribava el moment d’infart del partit, amb la possessió dels Firebats, que Debowski intentaria un pas llarg, que va ser interceptat per Fernández en tasques defensives, retornant l’oval a l’atac, que després d’un parell d’intents era bloquejat per part de la defensa dels València Firebats. En aquell moment, Oscar Calatayud va sol·licitar l’últim temps mort del partit i els va explicar als seus jugadors la jugada que els hi donaria la victòria.

Va fer sortir a la formació de xut per a intentar marcar un gol de camp de 51 iardes, faltant només vuit segons per al final. Va sortir la pilota i Sergi Gonzalo, en aquesta ocasió fent de holder, va fer un as pel darrere de la línia valenciana que havia sortit tots a bloquejar el xut a Curtis Cannon que havia aconseguit despistar a l’equip valencià i després de desfer-se de l’únic rival que quedava a la segona línia, va aconseguir arribar fins la línia d’anotació i donar la victòria a l’equip del Badalona, amb aquella jugada treta del barret de copa d’un mag com Oscar Calatayud. La grada va embogir perquè després de deu anys els Badalona Dracs aconseguien de nou alçar-se amb el títol. Va arribar el moment de l’entrega de premis, rebent una sorpresa tots els assistents, a l’entrar al camp les mini Glamcheers de l’Escola de Dansa de Mònica Escribà, qui volien estar amb els jugadors en el moment de l’entrega de trofeus.

Després  d’aquesta trobada es va donar per finalitzada la temporada oficial de futbol americà en el nostre país, però pels Badalona Dracs encara no ha acabat, ja que els espera la final de l’European Football League que es disputarà a Alemanya el pròxim 20 de juliol, que curiosament fa 10 anys també es va arribar a aquesta final, quedant subcampionats.