Els camins de Bàez i Van Lacke per ser als JJOO

  0
  38
  baez i van lacke.jpg
  La Penya podria tenir representació olímpica per tercera vegada consecutiva. A Atenes 2004 hi va anar Rudy, a Pekin 2008 s'hi va afegir Ricky i ara hi podrien anar Eulis Báez amb la República Dominicana i Fede Van Lacke amb l'Argentina. No ho tindran senzill. Hauran de lluitar molt per ser als seus primers JJOO, i per motius diferents. Si bé l'Argentina ja està matemàticament classificada per la cita olímpica, Van Lacke no té assegurada la plaça entre els 12 escollits. "L'albiceleste" ha confirmat 8 jugadors: Prigioni, Ginobili, Delfino, Nocioni, Jasen, Scola, Leo Gutierrez y Juanpi Gutíerrez, i n'afegirà 4 dels integrants de la selecció que disputen el torneig sud-americà del 18 al 22 de Juny. En els partits de preparació per aquest torneig, Van Lacke ha estat dels més destacats anotant 16 punts a la final del super4 de Caracas contra Venezuela. En cas de ser seleccionat, el verd-i-negre haurà de disputar-se els minuts que descansi Manu Ginobili amb un altre ACB, Pancho Jasen.

  La lluita de Bàez es ben diferent. Amb un lloc fixe entre els 12 escollits, el pivot de la Penya mirarà de classificar la seva selecció per la cita de Londres. Per aconseguir-ho haurà de quedar entre els 3 primers classificats del Preolímpic que es disputarà del 2 al 8 de Juliol a Caracas. Rússia, Lituània, Macedònia, Puerto Rico i Nigeria son, a priori, els rivals més durs per una República Dominicana que s'ha pres molt seriosament aquest torneig i ha confeccionat un equip amb interiors de contrastada qualitat. Abans de la cita de Caracas, jugaran el Centrobasket a Puerto Rico del 18 al 24 de Juny. 
  Independement de si els dominicans es classifiquen per anar a Londres, jugaran un amistós contra els EEUU a Las Vegas el 12 de Juliol.