Els Dracs inicien nova temporada amb una victòria i una derrota

0
    29

17/01/2017 – Els Badalona Dracs viuen un cap de setmana intens on l’equip masculí va aconseguir una treballada victòria per 14-35, mentre que l’equip femení va encaixar una contundent derrota per un clar 76-0.

L’equip d’Oscar Calatayud va tenir un complicat debut en la Lliga Nacional de Futbol Americà (LNFA) Sèrie A, on defensen el títol de campió nacional. Un primer quart per a oblidar, on els errors defensius s’alternaven amb la falta de ritme de l’atac de l’equip, va provocar un 14-0 per als de Tony Monza després dels primers 12 minuts, amb els touchdowns de Cory Soto i Joan de Ramón. El primer d’ells, culminant, amb un pas d’11 iardes de Sebastián Frausto, un gran drive inicial dels locals de 99 iardes, mentre que el segon, de 55 iardes, va arribar després d’un greu error de la secundària badalonina.

En el segon parcial arribaria la reacció dels Dracs, que va començar amb un excel·lent acció defensiva de Miquel Genabat, al bloquejar i recuperar ell mateix en la zona d’anotació, un intent de xut de rebuig del local Sergi Ortiz. Aquest primer touchdown dels Calatayud va donar ales a l’equip i abans d’arribar el descans, van poder aconseguir l’empat amb una recepció de 14 iardes del recentment incorporat Hunter Lee, després del pas de Sergi Gonzalo.

En la primera possessió de la segona part, de nou Hunter Lee, en aquesta ocasió després d’una carrera de 12 iardes, posava als Badalona Dracs per primera vegada per davant en el marcador amb el 14-21. L’atac badaloní començava a funcionar amb assiduïtat, mentre que els locals no podien tornar al nivell dels primers minuts de la trobada.

Un fumble provocat per la defensa badalonina i recuperat per Alex Gonzalez, deixava una bona situació de camp. Aquest fet no ho desaprofitarien els Dracs i Sergi Gonzalo armava el seu braç per a connectar un pas de 8 iardes fins a l’altre reforç nord-americà Joey Herrick.

Ja en els darrers minuts, una nova pèrdua de la pilota dels locals, recuperat en aquesta ocasió per Javi García, tornaria a ser aprofitat pels badalonins per a ampliar les distàncies en el marcador. Lee completava un magnífic debut amb el seu tercer touchdown de la trobada, aquest de 60 iardes, després d’un altre pas de Gonzalo, deixant el definitiu 14-35.

Cal destacar també la gran trobada realitzada per Jordi Brugnani, qui a més d’anotar els seus cinc extra points intentants, va realitzar una excel·lent tasca defensiva, anul·lant pràcticament a l’enorme Coby Solo, gran referent de l’atac vallesà.

Després d’aquest treballat triomf dels homes d’Oscar Calatayud, els Badalona Dracs inicien la LNFA Sèrie A amb un triomf a l’espera de la següent trobada, que tindrà cita el diumenge 22 de gener a les 11:30 hores al camp del Badalona Sud, davant els Reus Imperials. Els de Reus van derrotar en aquesta jornada inaugural als València Firebats per un 33-18, mentre que els debutants Murcia Cobras van sorprendre a domicili als València Giants (13-27).

Debut inesperat per les Dracs Girls3

Per la seva part, les Dracs Girls no van tenir el debut esperat, al caure contundentment davant les actuals campiones de la competició. L’experimentat equip dirigit per Roberto Torrecillas va ser inassolible per a unes Dracs amb moltes importàncies baixes per a aquesta trobada i amb un equip plagat de jugadores de primer any. Aquest handicap va provocar un partit desigual, fet que van aprofitar les Barberà Rookies per sentenciar el partit en la seva primera meitat, arribant al descans amb un clar 38-0.

Les anotadores per part de Rookies van ser Nerea Villar, Anna Fernandez, Sabrina Marqués i Viviana Romero, totes elles amb dos touchdowns cadascuna, més les anotacions de Patricia Mexide i Patricia Arilla. Sense temps per a lamentar-se, les jugadores de Manolo Pérez hauran d’oblidar ràpidament el debut de la lliga i centrar-se en el següent compromís de la LNFA, que les enfrontarà el pròxim diumenge a les Barcelona Búfals. Les del Poble Nou van començar la competició derrotant per un ajustat 16-12 a L’Hospitalet Pioners, mentre que les Terrassa Reds descansaven en aquesta primera jornada.