Els Mossos munten un dispositiu per ‘caçar’ els ‘punxarodes’ de la C-31 i la N-II de Badalona

  0
  41
  ok.JPG

  19/07/2013 – El ‘punxarodes’ és un dels mètodes de robatori que més prolifera durant l’estiu a les zones turístiques; els lladres se centren sobretot en estrangers amb cotxes de lloguer carregats d'equipatge.

  El ‘punxarodes’ és un dels mètodes de robatori que més prolifera durant l’estiu a les zones turístiques. Els lladres ‘cacen’ les possibles víctimes, sobretot estrangers amb cotxes de lloguer, que arriben des de Barcelona cap a la costa o viceversa i viatgen carregats amb equipatge, sobretot en horari de matí-migdia. Llavors els segueixen amb una motocicleta de petita cilindrada i, quan tenen l’oportunitat, els hi punxen una roda o els hi fan creure que en tenen una punxada. Quan s’aturen, s’apropen i aprofiten la situació per sostreure allò que poden. A Badalona aquest delicte es concentra entorn a l’autopista C-31 i la N-II. Encara que no és un fet que predomini massa a la nostra localitat, els Mossos d’Esquadra han iniciat fa unes setmanes un dispositiu especial per minimitzar aquests robatoris.

   

  Quatre punts operatius vigilen la nacional des de l’entrada a Badalona per Montgat fins a l’alçada del passeig Sant Joan. Constantment comunicats, realitzen el seguiment d’aquelles motocicletes que puguin semblar sospitoses d’anar trepitjant els talons a determinats vehicles. L’operatiu té doble intencionalitat: d’una banda, enxampar in fraganti els delinqüents sempre que es pot, encara que no és senzill perquè la mobilitat amb motocicleta els permet fugir per voreres, en contra direcció i de forma temerària; de l’altra, sobretot, incomodar els lladres i persuadir-los d’actuar. En el que va d’any s’han registrat uns 22 incidents d’aquest tipus. Des de la comissaria badalonina alerten que, el fet que Badalona esdevingui cada cop més turística, pot incrementar el número d’aquests delictes, i per això s’ha apostat per aquesta campanya de vigilància.