Els sindicats de la Guàrdia Urbana s’uneixen pel tancament de la comissaria de Sant Roc

  0
  47
  IMG_8120.JPG

  23/06/2016 – El govern coincideix en la reclamació però afirma estar estudiant com fer-ho.

  El tancament de la comissaria de Sant Roc és un discurs latent que sempre ha estat més o menys present des de la seva obertura, l'any 2012, però que ha despertat i agafat força els darrers mesos. Alguns incidents, inclosos els atacs a vehicles patrulla i agents, ha fet reavivar aquesta postura i l'ha estès a més sectors del cos policial. A dia d'avui, la gran majoria de la Guàrdia Urbana és favorable a tancar la instal·lació, impulsada pel PP de Garcia Albiol.

   

  Aquest dimecres, els sindicats amb representació al cos, SFP i PSU, els dos majoritaris, a més d'UGT i CCOO -com a mínim una part-, han mostrat per primer cop unanimitat i força conjunta per reclamar el tancament de la comissaria de Sant Roc, que consideren “insegura i ineficaç”.

   

  Tots coincideixen en que es tracta d'un “barracó” sense cap utilitat, que no ofereix cap servei a la ciutadania i que obliga a derivar-hi, almenys, dos agents per torn. “Ni tan sols les sales per a detinguts està habilitada; és una petita deixalleria plena de trastos i els estris de la neteja”, indiquen els representants sindicals.

   

  No entren a valorar si hi hauria d'haver una altra mesura o una altra instal·lació en el seu lloc, però insisteixen en que cal suprimir-la per la seguretat dels professionals que hi treballen. “No som qui ha de treballar la reestructuració del cos, només vetllem per la seguretat dels companys, i això no és segur”.

   

  A les portes de la instal·lació, mentre els sindicats expliquen les seves reclamacions, el veïnat que s'apropa també clama contra el “barracó”: “¡Fuera el barracón!”, exclamen uns nens.

   

  Des del govern local coincideixen en indicar que la instal·lació no té cap utilitat i la intenció, dins el marc de la nova reestructuració del cos, seria la del tancament. Hores d'ara, però, no s'ha pres cap decisió en ferm i s'està estudiant l'alternativa.

   

  L'AVV proposa obrir una comissaria "de veritat" a l'antic B9

   

  Una altra de les mesures que desde l’entitat proposen és la de tancar “la barraca” de comissaria que hi ha a la plaça Camaron de la Isla, un equipament amb el que no han estat d’acord des del primer dia, i obrir “una comissaria de veritat” a l’espai de l’antic institut B9, a tocar de l’Escola Oficial d’Idiomes. La mesura sobre el B9, diuen des del govern, és una proposta legítima però que de moment no s’ha valorat ni estudiat. Els sindicats no entren a valorar la instal·lació de cap altre comissaria, però el SFP indica que el cos actual de la Guàrdia Urbana no és suficientment nombrós com per fer funcionar dues comissaries.