Els Special Olympics aterren a Badalona, amb Ricky Rubio d’ambaixador

  0
  47
  Ricky i Morales.jpg

  20/06/2018 – El pavelló Olímpic serà l'escenari del II Torneig de Bàsquet Unificat que impulsen els Special Olympics i la Fundació Joventut. El torneig, que tindrà lloc del 29 de juny a l'1 de juliol, estarà apadrinat per Ricky Rubio. 

  20/06/2018 – La relació de Ricky Rubio amb els Special Olympics arrenca l’any 2012, quan era jugador dels Minnesota Timberwolves. Allà va conèixer un jove molt especial, amic del fisioterapeuta de l’equip. Tot va començar amb un autògraf però poc a poc la relació va anar més enllà. “A través seu vaig conèixer com són i la capacitat d’esforç que tenen”, explica l’exjugador de la Penya, que aquest dimarts va tornar a Badalona per convertir-se en embaixador global dels Special Olympics i apadrinar el II Torneig de Bàsquet Unificat, que es farà al pavelló Olímpic del 29 de juny a l’1 de juliol. Una competició que aposta per la inclusió i la convivència, impulsada també per la Fundació Joventut.
  El torneig, amb nou equips participants, aplegarà jugadors amb discapacitat intel·lectual i sense i comptarà amb el concurs de membres del planter de la Penya. “Quan ens ho van plantejar no vam trigar ni mig segon a dir que sí”, va explicar el president del Joventut Juanan Morales, en una presentació presidida també pels responsables d’Special Olympics Europa, David Evangelista, i d’Espanya, Miguel Segarra, i per l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, en el seu últim acte abans de la moció de censura. “És fantàstic poder acollir aquest torneig a la ciutat”, va dir Sabater. David Evangelista, pel seu cantó, va destacar que “ha arribat l’hora de redefinir els conceptes de capacitat i d’habilitat. l’esport unificat ens ensenya que podem jugar junts i això vol dir que podem viure junts”.
  Ricky Rubio va confirmar també la posada en marxa de la seva fundació, dedicada als nens però també a la lluita contra el càncer en memòria de la seva mare, que va morir ara fa 2 anys per culpa d’aquesta malaltia.