Els veïns del antic districte 8 recullen firmes per reaprofitar el mercat provisional del Fondo

  0
  fondo.jpg

  29/10/2013 – Algunes de les entitats que formen la coordinadora van aprofitar el Mercat del Trasto per instal·lar les seves parades, informar i reivindicar la seva causa i recollir firmes entre els ciutadans.

  El Mercat del Trasto del passat diumenge va tenir també la seva vessant reivindicativa. I és que algunes de les entitats de l’antic districte 8, conformat pels barris de Fondo-Sistrells, Lloreda, La Colina, La Pau i Montigalà, van aprofitar l’ocasió per fer escoltar la seva demanda de reconvertir el mercat provisional del Fondo en un espai per instal·lar equipaments que es troben a faltar a la zona.

   

  Les associacions, que van disposar de prop de 10 paradetes, van lluir pancartes de protesta, van informar a la gent per megafonia i van repartir octavetes, a més de recollir més de 400 signatures en favor de la seva causa. Des de fa uns mesos, les entitats de la zona demanen que l’Ajuntament executi un projecte veïnal, elaborat per un equip d’arquitectes i valorat en uns 740.000 euros, basat en adaptar l’antic mercat provisional per donar cabuda a una ludoteca, una aula d'estudi, un casal de gent gran i un espai multifunció. Atès que no han rebut, asseguren, cap resposta per part del govern, van entrar al registre municipal una petició oficial per reunir-se amb l’alcalde i han començat a dur a terme accions reivindicatives com la d’aquest cap de setmana.

   

  També aquest dimarts, el col·lectiu tindrà la paraula al Ple per instar el govern a explicar com es troba actualment la situació. Divendres, les entitats es tornaran a reunir per fer balanç dels actes duts a terme fins ara i planificar els propers moviments.