Jaume Ventura: “Volem que el CB Sant Josep es disculpi per la falta de respecte que hem rebut”

    0
    66

    Entrevistem a Jaume Ventura, persona que forma part de la Parròquia de Sant Josep i de l’organització Justícia i Pau

    Jaume Ventura és una persona molt vinculada a Badalona, a la Parròquia de Sant Josep i a l’entitat Justícia i Pau. Partint de la fe cristina té una forta convicció per la lluita dels drets humans a la ciutat badalonina. Aquesta setmana s’ha inaugurat el mural del carrer Sant Ignasi, al costat de la Parròquia, que reivindica els drets de les persones migrants. Una pintada feta per l’artista Spogo que serveix de record i reivindicació en solidaritat amb aquests col·lectius. Al costat d’aquest mur ens parla sobre la seva figura a la ciutat i la seva implicació constant per intentar lluitar pels drets de les persones.

    Quina és la teva vinculació amb Justícia i Pau?

    Justícia i Pau té més de 40 anys, està escampada per tota Catalunya i té l’objectiu principal de lluitar pels Drets humans i reivindicar la manca d’aquests drets arreu del món. Jo formo part d’ella perquè m’agrada lluitar pels drets dels immigrants. Badalona és una ciutat multicultural i oberta a diferents religions.

    Dins les accions que impulseu, n’hi ha diverses per mantenir les tradicions. Quina importància li dones a les tradicions?

    Penso que hi ha diverses tradicions que s’han de mantenir. És important recuperar la tradició de visitar els pessebres de domicilis particulars. La castanyada també es perd, però el fet cultural de les castanyes s’ha de mantenir. El dia de Tots Sants hauria de ser el dia dels vius i no el dia dels morts. Els sants són persones que han estat santificades pel que han fet durant la seva vida. Jo he tingut la sort de conèixer personalment a una dona que es diu Rosa Deulofeu i la proposen per ser Santa. Aquestes persones han lluitat per fer un món millor. Les tradicions són bones per mantenir l’esperit familiar.

    Quin significat té la pancarta que es troba a dalt de tot de l’església de Sant Josep en la que hi posa “Era forester i em vau acollir”?

    Això és una col·laboració amb la plataforma Badalona Acull, formada per diferents entitats que ajuden a registrar la precarietat als serveis socials. Des de la parròquia estem molt vinculats amb diverses organitzacions i lluites. Una altra de les problemàtiques que més ens preocupen és el malbaratament dels aliments. Un de cada tres aliments es perd per culpa de tots i nosaltres donem suport a iniciatives per anar a escoles a conscienciar als nens. La pancarta per la qual em preguntaves és una cosa vistosa, però fem moltíssimes coses més que això.

    Com a persona propera a la Parròquia de Sant Josep, com veus la situació del Club Bàsquet Sant Josep?

    La situació del CB Sant Josep és preocupant a causa de la mala gestió del seu, fins ara, president. Molts àmbits de Badalona li tanquen la porta al club a causa d’aquesta mala gestió. La responsabilitat és exclusivament del club. La parròquia no ha tancat la porta mai a ningú, però per tornar a establir un diàleg calen unes accions determinades.

    Quines són aquestes accions perquè existeixi una reconciliació amb el CB Sant Josep?

    En primer lloc, que el club tregui totes les accions judicials envers la Parròquia. Després que es disculpi per tots els insults i la falta de respecte que hem rebut. Per últim, que ens tornin a donar accés a unes instal·lacions que segueixen sent de l’església, per tal de fer-hi informes tècnics i veure l’estat real en que es troben. Des de l’església sempre hem estat comprensius i mai hem fet pagar un lloguer al club de bàsquet. Ens sap molt greu les coses com han anat i busquem un futur de diàleg.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí