La Copa més potablava

  0
  56
  44869_1.jpg

  16/02/2015 – Fins a deu ex jugadors amb passat al CB Prat Joventut i un entrenador com Carles Duran es veuran les cares a Gran Canària.

   

  Que la Penya és una fàbrica de jugadors de primer nivell és ben sabut per tots els entesos. En el procés d’evolució sempre existent entre el bàsquet formatiu i el professional, sempre és bo poder comptar amb clubs vinculats que brindin oportunitats a aquells jugadors que necessiten passar per una etapa intermèdia entre les categories inferiors i l’ACB.

   

  Des que es va vincular al FIATC Joventut, el CB Prat ha vist passar per les seves files a diverses grans fornades de jugadors joves que, en cosa de pocs anys, han fet el salt cap a la Lliga Endesa.

   

  Aquesta temporada, la Copa del Rei de Gran Canària comptarà amb una enorme representació d’ex Prat. Fins a deu jugadors i un entrenador amb passat potablava han aconseguit classificar-se per la competició més atractiva de l’any amb els seus respectius equips.

   

  És evident que la Penya és el club que aportarà més jugadors que han passat pel CB Prat. Un total de cinc efectius de la plantilla verd-i-negra, comptant a Alberto Abalde, han estat o són jugadors potablaves (Abalde, Nacho Llovet, Albert Ventura, Alex Barrera i Alex Suárez).

   

  A les files del Bilbao Basket, Marko Todorovic serà el representant dels homes de negre que ha vestit la samarreta del CB Prat. Al CAI Saragossa, Henk Norel i Pere Tomàs també van completar una bona etapa formativa al vinculat del FIATC Joventut.

   

  Per últim, el València Basket compta amb dos jugadors – Pau Ribas i Guillem Vives – i amb un entrenador – Carles Duran – amb passat al CB Prat. En total, deu jugadors i un tècnic que participaran a la Copa del Rey d’enguany han actuat defensant els colors del conjunt potablava en algun moment de les seves trajectòries esportives.

   

  Si comparem la xifra d’ex jugadors del Prat que participaran a la Copa amb la d’altres temporades, veurem com en aquesta edició el número s’ha vist incrementat de forma substancial.

   

  L’any passat, Pere Tomàs (CAI), David Jelínek (Baskonia), Pau Ribas (València) i Marko Todorovic (FC Barcelona) van ser els únics ex Prat a la Copa. En l’edició del 2013, Jelínek, Ribas i Todorovic van repetir, i Henk Norel hi va anar defensant els colors del CAI. L’any 2012, per exemple, només Pau Ribas va anar-hi.