La Festa Medieval s’acomiada evitant la conquesta pirata

  0
  43
  DSCF0144 (1).JPG

  20/04/2015 – Els pirates van arribar dissabte a la platja dels Pescadors, però els vilatans van evitar a la Masia de Canyadó la seva missió, conquerir Badalona.

  Badalona ha celebrat l'últim cap de setmana de la Festa Medieval d'enguany en què s'ha centrat en tres punts diferents de la ciutat: Dalt la Vila, Can Canyadó i la platja dels Pescadors.

   

  Divendres els nobles anunciaven, des de la plaça Font i Cussó, notícies dels pirates amb danses medievals i el pregó. Els vilatans, pescadors i camperols es preparaven dissabte per lluitar contra els pirates a la platja dels Pescadors, que venien del port després d'haver-ho conquerit fa una setmana. Però els badalonins no van ser capaços d'aturar-los i en corsari Caxtidiable, i la seva tribu pirata van anar guanyant terreny de la ciutat fins arribar a conquerir també la Masia de Canyadó, on els vilatans celebraven un mercat medival, però els pirates van acabar amb cremar la masia.

   

  Els nobles no sabien com aturar l'atac  pirata fins que diumenge una delegació del Consell es van reunir amb en Catxidiable per intentar negociar la pau a Badalona. Finalment, es va realitzar un torneig eqüestre en què els vialtans van guanyar i donar l'ordre als pirates a què marxessin i no tornessin mai més a la ciutat.

   

  A més del mercat medieval, a la plaça de la Baixadeta s'ha viscut durant tot el cap de setmana diverses activitats, tallers, danses i concerts, entre altres, relacionats amb l'edat mitjana.