La PAH recupera el pis a un veí invident desnonat per sorpresa

  0
  pah.jpg

  23/07/2013 – Es tracta de la segona ocupació a Badalona després de l'Edifici Troia al barri del Gorg; és un pis de Bufalà que portava buit des d'octubre.

  La PAH ho ha tornat a aconseguir. Fa cosa d’una setmana va donar sostre a una altra persona, mitjançant la ja batejada ‘Obra Social la PAH’, que s’havia quedat sense casa. A l’edifici ocupat al barri del Gorg se li va sumar la setmana passada un pis del carrer Independència, al barri de Bufalà. La situació és ben diferent, però. Es tractava de la vivenda de la que un home invident va ser desnonat abans del que es pensava amb totes les seves pertinences a l’interior.

   

  L’afectat va començar a patir una pèrdua progressiva de la vista i per intentar superar la malaltia a través de diverses operacions va començar a hipotecar el seu pis. El deute va anar creixent i el tractament no va sorgir cap efecte. El resultat final va ser trobar-se el passat octubre sense estalvis ni treball, amb una ajuda per minusvalia que no arribava per pagar la quota mensual al banc. Un dia va sortir de casa per realitzar les seves activitats quotidianes i no va poder entrar fins fa una setmana.

   

  La PAH va insvestigar sobre el pis i va descobrir que ni tan sols s’havia posat a la venda des de llavors, així que van decidir obrir l’habitatge i retornar-se’l al seu antic propietari. El veïnat ha acollit la iniciativa amb molt bons ulls, expliquen des de la plataforma, que per regla general ocupen edificis buits, però gairebé mai pisos individuals en blocs que ja tenen habitants.

   

  Ara, la intenció es negociar amb la propietat, suposadament Bankia, perquè cedeixin a l’afectat un lloguer social que pugui afrontar.