La policia desplega un dispositiu especial de vigilància al metro de Badalona

  0
  37
  Operatiu policial metro.JPG

  08/07/2013 – Des de juny i durant la resta de l'estiu, Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Badalona i TMB han posat en marxa un dispositiu de seguretat en algunes de les estacions de metro de la línia 9 i de la línia 2 per tal de minimitzar l’acció delinqüencial.

  Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Badalona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han posat en marxa aquest estiu un dispositiu de seguretat ciutadana en algunes de les estacions de metro de la línia 9 i de la línia 2 que hi ha a Badalona per tal de minimitzar l’acció delinqüencial i reduir possibles actes d’incivisme. També participen en moments puntuals del dispositiu el Cos Nacional de Policia.

   

  El dispositiu es va posar en marxa a principis del mes de juny d’enguany i ha suposat que els agents vigilen els accessos i els vestíbuls de les estacions a les hores punta, quan hi ha més afluència de passatgers. Els objectius són controlar i prevenir la comissió de furts per part de carteristes, detenir els presumptes autors d’aquests delictes i identificar persones amb ordres de detenció i altres requeriments judicials. A més, amb la presència dels agents es vol restablir la sensació de seguretat, tant als treballadors del metro com als usuaris.

   

  Segons els responsables de l’operatiu, que es mantindrà durant tot l’estiu, ha tingut un efecte dissuasori i ha comportat una disminució substancial de la presència de persones que aprofitant les grans aglomeracions delinqueixen.