L’expedició del ‘Projecte Hamza’ torna del Marroc fent un bon balanç

    0
    25
    C3rBsNyWMAElV5F.jpg

    10/02/2017 – L’equip d’entrenadors i documentalistes amb majoria badalonina han estat set dies treballant a Casablanca per posar en marxa un projecte de bàsquet social.

     

    Fa escasses setmanes explicàvem com un grup de tècnics i periodistes sorgits a Badalona preparaven un viatge realment especial. L’expedició, encapçalada pel tècnic Vidal Sabater, es disposava a volar fins a Casablanca per dur-hi a terme un projecte: el ‘Projecte Hamza’.

     

    Aquesta iniciativa fa convergir l’esport i la comunicació i compta amb un protagonista principal. En Hamza Driouich, un estudiant d’Economia de 20 anys i veí del Masnou, ha decidit retornar-li al bàsquet tot allò que l’esport de la cistella li ha aportat.

     

    Després d’una adolescència complicada i de ser expulsat de l’institut, en Hamza va trobar dins del vestidor del VIVE El Masnou Basquetbol els valors per encaminar la seva vida. Fa uns mesos, Driouich va rebre la demanda d’ajuda d’un entrenador marroquí resident en un suburbi de Casablanca. Allà s’hi ha creat un club nou que busca allunyar els infants dels mals hàbits i dotar-los d’eines perquè siguin constants en la seva assistència a l’escola.

     

    Gràcies a la col·laboració del programa ‘BQ Solidari’ de la Federació Catalana de Bàsquet, al Masnou Basquetbol i a l’equip de periodistes badalonins (alguns de TV Badalona) sumats a la causa,  el ‘Projecte Hamza’ ha pogut estar una setmana a Casablanca dirigint entrenaments i enregistrant un documental. Els mateixos protagonistes ens fan balanç de l’experiència.

     

    Rècord d’abraçades

     

    “La valoració és extremadament positiva. Hem percebut molta il·lusió al voltant de tot allò que hem realitzat amb els nens. S’ha intentat que els jugadors assoleixin els valors d’equip i de comportament que es poden aplicar més enllà del bàsquet”, recalca Vidal Sabater, realitzador del documental i entrenador de Badalona que s’ha encarregat de coordinar les sessions al costat de Hamza Driouich.

     

    “Tècnicament, els jugadors sèniors tenien un nivell pràcticament d’infantils. Hi havia persones que només feia un any que havien començat a jugar. Això sí. La voluntat d’aprendre era màxima”, afegeix el tècnic en la conversa mantinguda amb aquest diari.

     

    Durant una setmana, més de 60 jugadors han evolucionat sota la supervisió dels entrenadors del projecte i, a més, també s’han realitzat clínics per a tècnics i xerrades motivacionals amb l’experiència d’en Hamza.

     

    “L’escola on hem treballat comptava amb un espai molt ampli. Segons ens han comentat, on ara hi ha la pista sempre hi havia gent consumint drogues. Van ser els veïns del barri els que van decidir apostar per un esport. Les actuacions de les institucions públiques no arriben fins aquests suburbis”, lamenta Sabater.

     

    Segons el tècnic i periodista badaloní, pels nens de barri ha estat “màgic veure que entrenadors d’Espanya han viatjat al Marroc per ajudar-los”. Malgrat que en un inici el xoc cultural viscut al barri va ser gran, l’equip del ‘Projecte Hamza’ ha estat “repartint abraçades i petons tot el dia”.

     

    En relació al documental, Vidal Sabater ens assegura que el material enregistrat és de molta qualitat. Ara només falta acabar de rebre un impuls econòmic per tal d’assegurar una bona post producció.

     

    Al web del projecte ( www.projectehamza.org ) s'hi ha iniciat una campanya de micromecenatge a Verkami per a subvencionar les despeses de l'estada al Marroc. Badalona té l'honor d'exportar bàsquet arreu.