L’Hospital Germans Trias fa una crida per combatre el sedentarisme

  0
  94

  Amb motiu del Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular –el 14 de març–, des de l’Atenció Primària Metropolitana Nord i l’Hospital Germans Trias s’ha posat en marxa una iniciativa per reduir el sedentarisme i disminuir així el risc de patir malalties cardiovasculars.

  Els objectius principals són sensibilitzar als i les professionals sobre l’impacte del sedentarisme en el risc cardiovascular. Segons informacions del Departament de Salut, seguir les recomanacions mínimes d’activitat física no és suficient per reduir els efectes negatius del temps asseguts. De vegades, els adults compleixen o superen les recomanacions de l’activitat física, però també passen la major part del dia asseguts, es a dir són actius i sedentaris. Per tant, una persona pot ser prou activa i encara tenir riscos per la salut per passar massa temps asseguda.

   

  Una acció conjunta per arribar a tota la població

  La iniciativa pretén fomentar la sedestació interrompuda i aconseguir que s’integri en el dia a dia, tant de la població en general com del conjunt de professionals. Per aconseguir-ho, les accions de difusió es duran a terme amb la col·laboració d’ajuntaments i centres educatius dels municipis que formen part de la Metropolitana Nord.

  Des dels equips d’atenció primària s’han organitzat sessions específiques, dirigides a la ciutadania, així com sessions per a professionals, per conscienciar de la importància de trencar amb els períodes de temps asseguts i integrar-ho en les seves rutines laborals i diàries.

  A part de difondre la informació a través dels canals habituals, es faran intervencions dirigides a la comunitat fora dels Centres d’Atenció Primària (CAP), en espais com centres cívics o biblioteques. També es preveu fer activitats a les escoles, així com incorporar a les diferents intervencions grupals i comunitàries que s’estan duent a terme a l’Atenció Primària Metropolitana Nord 5 minuts dedicats a la prevenció del risc cardiovascular.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí