Lluís Riera: “Les famílies valoren molt que els seus fills vinguin amb nosaltres”

  0
  71
  dsc08578.jpg

  12/06/2015 – El tècnic del FIATC Joventut fa balanç de la temporada duta a terme per les categories de formació del club verd-i-negre.

   

  Després de 13 temporades integrat dins de l’organigrama tècnic de la Penya i de quatre anys formant part del staff del primer equip, Lluís Riera ha assolit un rol destacat en la formació de joves jugadors. Amb el present curs esportiu finalitzat, l’entrenador del FIATC Joventut parla dels progressos que han evidenciat els jugadors del planter.

   

  “El balanç és positiu en global, no només pels resultats, que és el de menys. No tots, però sí molts objectius que ens havíem plantejat jugador per jugador els hem complert”, declarava Lluís Riera, després de finalitzar una de les últimes sessions d’entrenament de la setmana amb els joves del primer equip de la Penya.

   

  Sobre els jugadors del bàsquet base, Riera assegurava que la majoria d’ells “han progressat”. “Als de màxima projecció, els hi hem donat un punt de rendiment que era important. Han experimentat un creixement en els seus fonaments i en el seu coneixement del joc”, destacava el tècnic.

   

  Tot i que el FIATC Joventut segueix sent un referent en la formació de joves talents, el poder econòmic de clubs com el Barça, el Madrid i l’Unicaja dificulta les opcions de signar jugadors estrangers.

   

  Segons Lluís Riera, “ara mateix és molt complicat fitxar a gent de fora, perquè calen invertir recursos. Les nostres apostes són la gent d’aquí al costat. Jugadors que fitxem de clubs pròxims o que ja comencen a l’escola de bàsquet”.

   

  Per l’entrenador verd-i-negre, un dels avantatges que té la Penya és el seu bagatge històric en l’àmbit de la formació, aspecte que sempre ha quedat refrendat per la quantitat i la qualitat de jugadors que han arribat a l’elit després de passar pel bàsquet base del club badaloní.

   

  “Els pares que coneixen el món del bàsquet de formació valoren molt que els seus fills puguin venir amb nosaltres”, assegurava el tècnic en primera instància.

   

  “Encara que no acabin incorporar-se amb nosaltres, les famílies dels jugadors sempre comenten i valoren la importància que té el FIATC Joventut en el bàsquet de formació. Molts pares porten els seus fills amb nosaltres perquè saben que els hi donarem una molt bona formació, tant esportiva com educativa”, afegia Riera.

   

  Suport a Maldonado

   

  Amb la incògnita de saber si Salva Maldonado renovarà el seu vincle contractual amb la Penya, Lluís Riera va defensar la gran gestió de grup realitzada per l’entrenador adrianenc al llarg de les últimes quatre temporades.

   

  “Crec que una de les coses que millor ha fet el Salva és implicar tot el grup dins d’un projecte. Cada any hem evolucionat a millor pel que fa al projecte esportiu”, declarava el tècnic ajudant del primer equip.

   

  Segons Lluís Riera, Salva Maldonado “té una filosofia clara de joc i una forma de treballar amb la qual els jugadors s’identifiquen”.

   

  Si per ell fos, Maldonado continuaria al FIATC Joventut “cent per cent”, ja que Riera creu que aquesta decisió seria bona “pel club, pels jugadors de formació que tenim al primer equip i pels jugadors de formació del planter”.