L’oposició tomba la proposta del PP dels llibres de text i n’elaborarà una d’alternativa

  0
  45
  IMG_4163.JPG

  13/02/2013 – L'abstenció de CiU i els vots contraris de PSC i ICV-EUiA rebutjen un programa que no ha captat el consens de la comunitat educativa per falta d'encert i de projecció a llarg termini.

  Sembla que finalment no hi haurà ajudes pels llibres de text dels nens i nenes de Badalona. Almenys aquest curs. Ahir al matí, en el ple extraordinari convocat pel govern municipal amb objectiu de parlar del seu programa de subvencions, l’oposició va tombar la proposta. Els vots contraris de PSC i ICV-EUiA i l’abstenció de CiU van deixar sense força un projecte, el del Partit Popular, que no ha pogut trobar les complicitats suficients per tirar endavant.

   

  La falta de col·laboració amb la comunitat educativa ha estat una de les mancances que més ha acusat el programa ‘popular’. Si bé és cert que el pla final sí incorpora algunes peticions de centres, pares i mares, tal i com explicava ahir el regidor d’Educació, Juan Fernández, i confirmava FAMPAs, no recull la reivindicació més important del sector: que els receptors de la subvenció siguin els centres, i no directament els pares, aspecte que imprimeix gran dificultat i confusió en tot el procés.

   

  És aquest un dels punts més criticats per PSC, ICV-EUiA i CiU, que ho veuen com una forma de fer “electoralista”. Subratllen que ja existeix un model de socialització de llibres que funciona i pel qual s’ha d’apostar, i que la proposta que el PP posa sobre la taula portaria a un caos administratiu a l’hora de rebre i tramitar totes les sol·licituds, més de 20.000, a més de les despeses en gestió que suposaria. Tanmateix, els grups municipals a l’oposició manifesten que, a aquestes alçades de curs, molts alumnes ja no es veuran en condicions d’acollir-se a la subvenció per falta d’alguns dels documents exigits o simplement per haver començat a escriure als llibres que posteriorment haurien de retornar. PSC i ICV-EUiA, per la seva part, insistiesen en què es tracta d’una mesura “injusta”, perquè fa arribar els diners tan a una familia a l’atur, com a una altra que no té cap problema econòmic. “Vostés creuen que els meus fills, o els del senyor Albiol, o els de Ferran Falcó o Carles Sagués necessiten subvencions per comprar llibres escolars? Jo crec que no, pero el programa del PP sí pretén fer-ho”, exclamava el president socialista, Jordi Serra.

   

  La totalitat de la partida que hauria de destinar-se a les aportacions econòmiques puja fins 1,8 milions d’euros, quantitat que la comunitat educativa veu sobredimensionada. Alguns dels representants de la Junta de Directors, així com ICV-EUiA, asseguren que seria suficient una inversió de 450.000 euros per assolir el nivell màxim anual de socialització dels materials didàctics a tota la ciutat i donar-li continuïtat, cosa que, en el cas del pla del PP es posa en dubte.

   

  El govern municipal es va mostrar indignat per no poder aprovar un dels plans més mediàtics i polèmics de la seva campanya electoral; va etzibar a l’oposició que ara els tocarà explicar perquè no han aprovat les ajudes. Els grups municipals, no obstant, van exposar que ja han començat a dialogar amb centres públics, concertats, pares i mares, i que “aviat” presentaran una proposta “potent”, més barata, més àmplia i 100% consensuada amb tot el sector educatiu, “autèntics coneixedors del terreny”.